Вземете си електрошок - това е бил съветът на кварталния

...
Вземете си електрошок - това е бил съветът на кварталния
Коментари Харесай

Кумът на Иво Андреев: След поредния сигнал, кварталният е казал на Иво да си вземе електрошок

" Вземете си електрошок " - това е бил съветът на кварталния служител на реда след следващото недоволство на Иво Андреев, убит преди дни от своя комшия Костадин Дамов, описа пред Нова телевизия Росен Цанов, кум на фамилията.

Дамов е създавал проблеми на фамилията на Иво в продължение на близо 10 години, като през лятото на 2021 година даже е ритнал бременната брачна половинка на Андреев.

" Също доста грозна сцена. Тя е била доста показателна какво може да се случи. Иво и Надя са подавали тъжба след всеки един случай. Много постоянно се е стигало до районното или кварталния отговорник, " сподели още Цанов. От думите му стана ясно и че Дамов е изстрелял повече от един патрон по Андреев, след което е излязъл от кооперацията и е изхвърлил револвера в резервоар за отпадък. Жена, кяото е минавала оттова е снимала всичко с телефона.

Младият мъж не пожела да влиза в елементи, само че изясни, че сега приказва обществено, тъй като в обстановката на Иво - с конфликтни и нападателни съседи, е съвсем всеки в България.

Цанов добави, че въпреки никой да не е очаквал сходен съдбовен край, вероятността да се стигне до физическа разпра е била огромна: " Чупил е колата му, мебели, до които е имал достъп. "

Въпреки провокациите, Иво е продължавал да пуска тъжби до полицията, заобикаляйки пряк конфликт. Това обаче не е било задоволително, с цел да предотврати трагичния случай. Ситуацията предизвика Цанов да зададе следния въпрос към институциите:

" Какво би могъл да направи един жител, в случай че той бъде тероризиран от комшия и не желае да употребява принуждение? "

Кумът на фамилията обясни и повече за основата на самия спор, като означи, че методът, по който информацията се показва по медиите, е прекомерно банален.

" Става въпрос за задната врата на гърба на входа. Тя е оттова от дълги години в окаяно положение. Оттам влиза въздух и става течение. Трите фамилии във входа са били съгласни - всички, като се изключи въпросния причинител, който е избягвал съвещанията. Решението е било взето, вратата е заменена с нова, модерна, изолираща. Включително не съм наясно причинителят да е имал несъгласия.

Данните, че убийството е станало пред лицето на жертвата, не са правилни, изясни Цанов:

" Жена му не е била директен очевидец, популярност Богу. Има директни очевидци, хората, които са инсталирали вратата. Което приказва директно за жестокостта на осъщественото. Не мога да приказвам сега по тематиката поради делото, което следва. Имало е струпване на тази съседска омраза. В деня на случая не е имало спречкване. Иво е седял с майсторите и работата е била в развой. Не е имало замяна на думи, не е имало скандал или провокации на деня. "

" Иво беше брачен партньор, татко и бизнесмен, с всичките старания, които това лишава, " разказа Росен Цанов убития си другар и родственик. " Беше огромен мечтател, не допускаше нещо да се става с подкупи, даже този метод постоянно да водеше до задънени улици. Обичаше да оказва помощ - забъркан е със сноуборд културата в България, основател е на първия български сноуборд филм. "

Кумът на Иво уточни още, че макар че Андреев е живял в Чикаго преди и е имал опциите да замине в чужбина със фамилията си неведнъж, той е желал да остане в България и да развива дребен бизнес - нещо, което не е по никакъв начин елементарно тук. Едва в последно време стартира да трансформира мнението си:

" Със усилването на този спор и порастването на децата той се замисляше да предприеме такава стъпка поради тях. През последните шест месеца чувах за пръв път някаква конкретика по тематиката. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР