Вземанията на Булгаргаз от Топлофикация София, според оценка към 28

...
Вземанията на Булгаргаз от Топлофикация София, според оценка към 28
Коментари Харесай

БЕХ купил дълг на Топлофикация-София към Булгаргаз за 100 млн. лева

Вземанията на " Булгаргаз " от " Топлофикация София ", съгласно оценка към 28 август 2018 година, са в размер на 99 млн. и 192 898 лева Тези отговорности са за доставен природен газ за интервала февруари - август 2018 година Това отговори министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на днешния парламентарен надзор по отношение на контракта за продажба на вземанията на " Булгаргаз " ЕАД от " Топлофикация София " ЕАД.

Тя посочи, че след нейно утвърждение е бил подписан договорът сред Българския енергиен холдинг (БЕХ) и " Булгаргаз " ЕАД, посредством който публичният трансферира на БЕХ своите вземания и лихви от столичното топлофикационно сдружение в размер на 99 млн. и 192 898 лева Срещу прехвърляните вземания БЕХ се задължава да заплати тази сума на " Булгаргаз " в период до 28 август 2018 година При неплащане на сумата БЕХ дължи наказателна клауза в размер на 3,6 на 100 годишно върху неизплатената в период сума до датата на окончателното заплащане. Министър Петкова изясни, че сега са в ход договарянията сред БЕХ и " Топлофикация София " по повод изискванията на контракта за вземанията.

Дълговете на " Топлофикация София " се натрупат от 2002 година насам, посочи енергийният министър. Освен това столичното топлофикационно сдружение е най-големият клиент на " Булгаргаз ", като близо 40 на 100 от приходите и от потреблението на природен газ се употребяват точно от " Топлофикация София ". Петкова добави, че главната роля на БЕХ е да подкрепя своите дъщерни сдружения точно посредством сходно обезпечаване на финансиране.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР