Взели сме всички необходими мерки гласуването в наводнените карловски села

...
Взели сме всички необходими мерки гласуването в наводнените карловски села
Коментари Харесай

Взети са всички мерки вотът в наводнените карловски села да протече нормално, Пловдив и областта готови за изборите

Взели сме всички нужни ограничения гласуването в наводнените карловски села да протече обикновено. Това заявив Обзорната стратегия на Дарик Пловдив ръководителят на 17 Районна изборна комисия Янко Радунчев. Създадена е организация за провеждането на вота, комисията е в непрестанен контакт със съответните общински служби, както и с Областна администрация.

За облекчение на гласоподавателите и за тяхното улеснение, няма да бъдат заменени адресите на СИК, където ще се гласоподава в района, каквато концепция имаше след водното злополучие в карловско, добави Радунчев.

По думите му, единственият проблем, който може да възникне, е евентуалнияоктказна членове на преносими изборни секции, защото съгласно последното решение на ЦИК, точно в тези секции ще гласоподават карантинираните лица.

" Ако се случи това, ИК разрешава комисията да работи в понижен състав, или да бъдат направени заменки с аварийни членове ", обяснитой.

От 17 РИК са взели решение границата на брой гласоподаватели за 7 или 9-членна секционна комисия, да е 700.

" По този метод предоставихме опция на самите партии и обединения показват подобаващите хора за присъединяване в изборния развой ", изясни ръководителят на Районната изборна комисия в региона.

По предварителни данни на предварителните парламентарни избори на 2 октомври в Пловдивска област ще гласоподават близо 600 000. В града с право на глас са 306 238 души, като техният брой може да се промени до неделя, а в региона – 290489.

Общият брой СИК-ове в пловдивское в 542, като9 от тях са преносими и 11 са профилирани. В 80 от секциите, както и в преносимите и профилираните комисии, ще се гласоподава с хартиени бюлетини.

Машините за гласоподаване вобластта е 448. В 6 от секциите ще има по две устройства.

Очакванията са поради машинния избор обработката на изборните бумаги да стане още веднъж бързо, както и на предходните избори.

РИК 16 е изцяло подготвена за вота на 2 октомври, назначени са съставите на всички секционни изборни комисии,заяви в ефира на Оборната стратегия на Дарик Пловдив и ръководителят на изборната комисия за Пловдив град Калоян Сухоруков.

459 са разкритите секции, 3 са преносимите и 11 са в болнични и профилирани заведения.

С хартиени бюлетини ще се гласоподава в три секции в регион „ Централен “, където броят на гласоподавателите е под 300, както и в преносимите и болничните секции.

506 са общо машините за гласоподаване в града, в някои от секциите ще бъдат ситуирани по две.

Още за организацията на вота в Пловдив област на 2 октомври, чуйте в изявлението на Искра Койчева с ръководителите на РИК 16 иРИК 17 Калоян Сухоруков и Янко Радунчев.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР