Взаимните фондове все по-често изместват стандартните срочни депозити. Големите банки

...
Взаимните фондове все по-често изместват стандартните срочни депозити. Големите банки
Коментари Харесай

Взаимните фондове все по-често изместват срочните депозити

Взаимните фондове все по-често изместват общоприетите срочни депозити. Големите банки към този момент отхвърлят на клиентите си най-масовата досега форма на спестявания и оферират нови капиталови схеми.

По-малките банки към този момент резервират обичайните си принадлежности, само че не е ясно какъв брой ще продължи това.

Заради насъбраните големи банкови запаси, още напролет огромните банки оповестиха, че стопират да разкриват нови депозити. Влоговете на семействата и бизнеса са в размер на повече от 95 милиарда лв. и като се изключи че не носят рентабилност на вложителите, са причина за големи разноски по съхранението им на банките.

Възможностите, които остават пред клиентите са структурирани депозити, спестовни сметки или вложения във взаимни фондове. Заради дозата риск обаче недоверието към тези принадлежности е огромно.

„ Мисля, че имам повече доверие на банките, несъмнено по-сигурна бих се чувствала, в случай че паричките са вложени в недвижимо имущество “, показа жена.

„ Нямам пари, които мога да оставя в банка “, сподели друга.

При вложенията на финансовия пазар гаранции няма, само че в случай че се ръководят добре, доходността е по-висока спрямо тази от депозитите, сподели финансовия анализатор Иван Стойков.

„ Рискове постоянно има, инвестицията на финансов пазар може да генерира рентабилност 20, 30 и 50, и 150 и 250 %. Виждали сме такива доходности “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР