Вятърни турбини в Шотландия генерираха 9 831 320 мегават часа

...
Вятърни турбини в Шотландия генерираха 9 831 320 мегават часа
Коментари Харесай

Шотландия произведе достатъчно вятърна електроенергия, за да захрани всички домакинства по два пъти

Вятърни турбини в Шотландия генерираха 9 831 320 мегават часа електрическа енергия в интервала от януари до юни. Това заяви Световния фонд за природата WWF в страната в понеделник.

Произведеното количество електрическа енергия, за което е употребен вятър, е задоволително, с цел да се захранят 4,47 милиона жилища за шест месеца. А това е съвсем два пъти повече от домовете в Шотландия, написа CNBC.

" Навсякъде из страната се възползваме от електрическа енергия, генерирана от възобновими източници ", декларира Робин Паркър, отговорник за енергийната политика в английския регион в WWF.

" Тези цифри демонстрират, че изобилието от вятърна електрическа енергия вероятно може да е от изгода и за доста семейства освен в Шотландия, само че и в Англия ", добавя той.

Правителството на английския район има намерение до 2030 година най-малко половината от електрическата енергия в него да бъде възобновима, като употребява декарбонизирана система, което значи елиминиране на въглерода, до 2050 година.

В Европа се оферират едни от най-амбициозните планове за произвеждане на възобновима сила. През септември предходната година в Ирландско море бе открита вятърна електроцентрала.

С общ потенциал от 659 мегават часа, тя е най-голямата в света офшорна работеща вятърна електроцентрала и може да зарежда близо 600 000 семейства във Англия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР