Вятърът стана много силен наистина, той е така нареченият фьон

...
Вятърът стана много силен наистина, той е така нареченият фьон
Коментари Харесай

Климатолог: Спуска се огромна долина на студ

Вятърът стана доста мощен в действителност, той е по този начин нареченият фьон - изсъхнал, топъл и доста мощен, приближаващ от планините. Фьонът е променлив, с доста внезапни пориви, които могат да надминат и 40 метра в секунда. Преди много години по този начин беше отвеян покривът на " Пирогов " да вземем за пример. Покривите са отнесени поради стрехите. Вятърът влиза изпод и ги отнася. Това съобщи в ефира на " Здравей, България " климатологът Георги Рачев.

" Има природа, няма по какъв начин да е по различен метод. Трябва да се мисли за малко по-различни инженерни правила ", счита климатологът. " Утре посрещаме и астрономическата пролет. Времето ще е доста динамично и валежно. Тези хора, които останаха без покрив, ще имат нов проблем. Започват нови превалявания чак до петък. Лошо време ни чака - ще има сняг, ще има и дъжд и вятър. Огромна котловина на мраз се спуска над цяла Европа. Навсякъде в континента ще има негативни температури ", съобщи Рачев.

" В България ще има огромно метеорологично многообразие. Ще вали сняг в региона на Видин, тази вечер може да забележим сняг и в региона на София. Българинът нали знаете, че е споделил, че има щъркелов сняг. В четвъртък ще е най-студено. Тогава ще е към минус 7 градуса. Средиземноморието безусловно бълва циклон след циклон. " Анабет " още следобяд ще даде отражение в страната. В четвъртък студеният въздух ще се настани в България ", сподели Рачев. " Валежите ще бъдат сред 30 и 50 литра тук-там. Със сигурност ще има разливи, не желая да споделям наводнения ", приключи той.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР