Вярвам в европейска Русия“, заяви президентът на ФранцияПрезидентът на Франция

...
Вярвам в европейска Русия“, заяви президентът на ФранцияПрезидентът на Франция
Коментари Харесай

Путин не иска жълти жилетки като във Франция

„ Вярвам в европейска Русия “, съобщи президентът на Франция

Президентът на Франция Еманюел Макрон прикани съветския президент Владимир Путин да се придържа към главните демократични правила. И поддържа апела си с откъс от романа на Достоевски „ Юноша “: „ Какво отличава съветския човек от французина и германеца? Той е бил повече руснак, когато е бил повече европеец “.

„ Вярвам в европейска Русия “, съобщи Макрон на срещата в лятната му резиденция Форт Брегансон, съобщи Ройтерс.

Това изявление беше във връзка помощта на Франция, за която заяви преди този момент Путин, за връщането на Русия в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа макар продължаващия спор в Източна Украйна и анексирането на Крим.

„ Затова това лято е значимо да призовем за независимост на митингите, свободното слово, на изложение на мнение, на присъединяване в избори в Русия “, сподели още Макрон.

По мотив продължаващите към този момент повече от месец митинги в Москва поради отхвърли да бъдат позволени опозиционни претенденти на локалните избори при започване на септември Путин съобщи, че жителите имат право на мирни демонстрации. Но всеки, който подстрекава към конфликти и принуждение, би трябвало да си понесе отговорността съгласно закона.

Руският президент съобщи още, че не желае в страната му да се случи нещо сходно на митингите на жълтите жилетки във Франция, при които има общо 11 жертви и над 2500 ранени.

Путин заявява подготвеност, въпреки и Русия към този момент да не е част от срещите на най-развитите стопански системи в света, да одобри водачите на Г-7 в Москва.

Двамата с Макрон се оповестиха за скорошна среща на върха на Нормандската четворка за Украйна. Разговарят и за спора в Сирия, както и за заканите за световната сигурност.

По този мотив Путин изрази безпокойствие за бъдещето на контракта за възбрана на тестванията на нуклеарно оръжие и за милитаризацията на Космоса.

Руският президент дойде в резиденцията Форт Брегансон, където се срещна с френския президент и брачната половинка му Брижит. Путин на първо време сервира букет с цветя в пастелно-розови тонове на френската първа дама, след което се ръкува с Еманюел Макрон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР