Вярвам, че занапред Република Македония ще дава всички гаранции, нужни

...
Вярвам, че занапред Република Македония ще дава всички гаранции, нужни
Коментари Харесай

Днес Балканите градят приятелство, увери Зоран Заев

Вярвам, че отсега нататък Република Македония ще дава всички гаранции, нужни на България. Това сподели македонският министър председател Зоран Заев при срещата си с вицепремиера и министър на външните работи на България Екатерина Захариева, оповестиха от Външно министерство.

Двамата разговаряха в Струмица, където дружно гледаха постановката "Железният светилник " на спектакъл "Българска войска ". Представлението в Струмица бе предпоследното от турнето на театралната натрупа в Република Македония, което стартира на 11 юни в Скопие и ще приключи на 16 юни в Щип.

"Радвам се, че в моя роден град можем да гледаме тази прелестна режисура. Договорът с България ни даде опция това да се случи. И това не е всичко - от подписването му имаме растеж в стопанската система, нови български вложители в страната. Този контракт беше една от най-големите мотивации за промените в Република Македония, та даже и за контракта с Гърция ", сподели Заев.

"Договорът с Гърция може единствено да затвърди Договора ни с България. В него има текстове, които зачитат наличието на другите ни контракти.

Гражданите на Република Македония имат отношение на откровено другарство по отношение на жителите на България, същото е и с българските жители. Ние политиците би трябвало да им служим, да отваряме път за това другарство ", добави Заев.

"Осем месеца след подписването на контракта хората тук видяха, че той носи единствено позитиви и през днешния ден 70% от жителите на вашата страна го поддържат ", сподели Екатерина Захариева. Тя уточни, че другарска България и цялото българско държавно управление стоят до Република Македония по европейския й път.

"Надявам се Европейският съвет на 29 юни да вземе решение за започване на договаряния с Република Македония ", добави тя.

След края на постановката министър Захариева и министър председателят Заев се срещнаха с актьорите от трупата на "Българска войска ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР