Вярвам, че най-неприятните и най-нелепите ситуации, в които попадаме, ни

...
Вярвам, че най-неприятните и най-нелепите ситуации, в които попадаме, ни
Коментари Харесай

Как ме промениха и на какво ме научиха токсичните ми връзки

Вярвам, че най-неприятните и най-нелепите обстановки, в които попадаме, ни научават на най-вече. Или най-малко урокът е толкоз бездънен, че става част от главните ни механизми. Била съм в (поне) три токсични връзки, едната от тях беше другарство. С риск да стане прекомерно „ Искрено и персонално “, споделям с вас изводите, до които доближих, откакто ги оцелях.

1. Любовта е на всички места

Един от някогашните ми споделяше „ любовта е необичайност, не се отхвърляй “, тъй като се чудеше по какъв начин да ме задържи. Повтаряше ми, че „ такава обич “ мъчно ще намеря. Живеех дълго с тази визия, че няма да получа втори късмет за такова свързване. А свързването не беше чак толкоз особено, колкото той ми го представяше. Манипулация, занемаряване, неистини – мога да събера по три от всеки тип единствено като изляза на улицата. С всеки минал ден след раздялата ни, аз се връщах постепенно към действителността.

 токсични връзки Unsplash

Разбрах в какъв балон от заблуди съм била и, че в действителност и любовта е в обилие. Виждах я в очите на всеки, с който се размина. Усещах я в себе си, когато си отворя щорите и си измия лицето. Обикнах и ме обикнаха други хора, другари, дребни животинки, мъже, дами. И не, човек като мен не е сложен за обичане, в противен случай. Може би, в случай че не бях в тази връзка, нямаше да правя оценка по същия метод всеки дребен жест на ориста, изпълнен с безусловна любов.

2. Не желая да съм мощна

Заради метода, по който се стичаха събитията в живота ми, доста постоянно съм чувала „ Бъди мощна. На теб разгадавам. “ Години наред се идентифицирах с това, че съм мощна и нищо не може да ме пречупи. Сякаш имах избор. Мастилото, с които хората изписват тези думи в съзнанието ти, протича и там, където не подозираш, че може да стигне. Неусетно е. Свикваш да търпиш освен ударите на живота, само че ударите на най-близките ти.

 токсични връзки iStock

Подсъзнателно разочарованията минават през филтъра на това философски да поемаш всичко, което ти се сервира. Сега, когато към този момент множеството взаимоотношения в живота ми са здравословни, не съм чувала и един път тази имитация. Не ми се е налагало да бъда смела или мощна, с цел да получа почитание или обич. Вече имам избор и предпочитам хора, които не ме слагат в обстановки

3. Всичко има граници, даже любовта

Много постоянно любовта ни се показва като някаква неудържима мощ, която може да превъзмогне всеки и всичко. Изглежда добре в сантименталните филми, само че действителността не е такава. В първата ми връзка нямаше такова нещо като „ не “. Имаше единствено „ в случай че ме обичаш, ще направиш това за мен “. Съветвам всеки, който чуе или го усети като неизказано очакване у негов непосредствен да се завърти на 180 и да бяга.

 токсични връзки iStock

Ако твоето „ не “ не се чува, в случай че твоето „ не “ се погазва, в случай че твоето „ не “ се омаловажава, твоето „ да “ също не значи нищо за другия. Просто си някакъв инструмент в живота на този човек. Радвам се, че съм претърпяла и това, тъй като в този момент съм човек с тънък скенер за граници. Хората се усещат удобно към мен, тъй като знаят, че почитам персоналното им пространство. И чакам същото от тях, като слагам личните си граници.

Това е скъсен лист с моите уроци и метаморфози. Вие какво научихте от неприятните си взаимоотношения?

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР