Вярвам, че човечеството е ковач на собственото си бъдеще. Бъдеще,

...
Вярвам, че човечеството е ковач на собственото си бъдеще. Бъдеще,
Коментари Харесай

Радев: Човечеството е ковач на собственото си бъдеще

" Вярвам, че човечеството е ковач на личното си бъдеще. Бъдеще, в което мирът няма опция, а съхраняването на нежния подарък на разбирателството се трансформира в обща отговорност и споделена задача ", това бе част от приветствения адрес на президента Румен Радев по време на отбелязването на Международния ден на мира пред Паметника на Незнайния войник през днешния ден в София.
Темата тази година е директно обвързвана с Всеобщата декларация за правата на индивида и нейната седемдесета годишнина. В тирада, прочетена от българските юношески делегати към Организация на обединените нации Дилиян Манолов и Ралица Диканска, генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутиереш подсети на света, че „ мирът намира почва за развиване тогава, когато хората са освободени от апетит, беднотия и подтисничество, и имат опцията да се развиват “.
Цветя и приветствени адреси бяха получени от президента на Република България Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов и министъра на външните работи Екатерина Захариева.
В приветствието от премиера Борисов бе изразена дълбоката благодарност към всички, за които укрепването на идеала за мир е персонална идея.
" На доста места в света се водят въоръжени дейности, които усилват насилствената миграция и усилват риска от принуждение. Събуждат се страхове, които пораждат разделяне и непоносимост ", върху това подчертава в своето обръщение външният министър Захариева. Според първия ни посланик в този подтекст са нужни ясни и безапелационни послания за мир, които да намерят мощен отзив измежду хората и народите.
„ Мирът е най-красивата дума, само че красивите думи не са единствено за през днешния ден. Те би трябвало да намират отзив в нашите дейности един към различен ежедневно “, акцентира в своето слово заместник-председателят на Дружеството за Организация на обединените нации в България проф. Петранка Филева. Това бе подкрепено и от ръководителят на съдружие „ Сини каски “ Пламен Дончев, който показа прочувствено най-тежките си мигове по време на военни дейности, като по този начин показа същинското лице на споровете. " Мир това е правото да отгледаш децат си, да построиш дом, правото на бъдеще ", добави той.
На церемонията участваха и заместник-кметът на Столичната община Дончо Барбалов, народни представители, общински съветници, представители на дипломатическия корпус у нас, членове на публични, патриотични и юношески организации, политически партии, учебни заведения, студенти и жители. Събитието приключи с художествена стратегия, в която присъединяване взеха деца и младежи от ВТФ „ Врабчета “, възпитаници от 106 ОУ и Частно приблизително учебно заведение „ Увекинд “.
Инициативата е част от честването на Международния ден на мира по цялото Земно кълбо, като у нас тя се организира от над 10 години и се провежда от предприемчив комитет, включващ Дружеството за Организация на обединените нации в България, Съюза на ветераните от войните на България, взаимно с публични, патриотични и юношески организации, с поддръжката на училищен и студентски клубове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР