ВВС на САЩ разсекретиха видео от скорошно учение. Изпитанията демонстрират

...
ВВС на САЩ разсекретиха видео от скорошно учение. Изпитанията демонстрират
Коментари Харесай

Заснеха как изтребител F-35 хвърля ядрена бомба ВИДЕО

Военновъздушни сили на Съединени американски щати разсекретиха видео от скорошно обучение. Изпитанията показват нуклеарните благоприятни условия на стелт изтребителя F-35, предава порталът "The Drive ", написа Глас бг.

В теста, извършен на секретна локация в Невада това лято, самолетът е пуснал нуклеарна гравитационна бомба B61-12. Тя не е експлодирала, защото наземните нуклеарни проби са неразрешени.

Въпреки това симулацията е минала през всички съществени стъпки. Части на бомбата са били действителни, без урановата глава, която е симулирана.

Само 42 секунди след стартирането си, бомбата е попаднала в задачата, оповестяват от Военновъздушни сили.



Ядрената бомба B61-12 е основана в края на 60-те години на предишния век в Съединени американски щати и от този момент претърпява няколко модификации. Мощността й варира от 0,3 килотона до 400 килотона.

Това значи, че най-слабата й версия е повече от 50-пъти по-немощна от бомбата, гръмнала в Хирошима. Най-мощната й версия обаче е над 20 пъти по-силна.

Програмата за основаването на F-35 се трансформира в най-скъпата в историята, а Съединени американски щати ще би трябвало да отделят общо 1,5 трилиона $ за самолета.

Въпреки доста си проблеми, F-35 ще се трансформира в гръбнака на американските Военновъздушни сили, като самолетът ще остане на работа най-малко до 2070 година.

Въоръжението на самолета включва съвсем всичко - ракети въздух-земя, противокорабни ракети, ракети въздух-въздух, умни и лазерно насочвани бомби, касетъчни муниции и други

Цената на една численост от стелт самолета е сред 85 и 116 милиона $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР