ВВС на Израел атакува обектите на радикалната палестинска група Ислямски

...
ВВС на Израел атакува обектите на радикалната палестинска група Ислямски
Коментари Харесай

Израел отново удари Газа

ВВС на Израел нападна обектите на радикалната палестинска група Ислямски джихад в линията Газа в петък вечерта. Това оповестиха от пресслужбата на израелската войска.

Нападението е отговор на радикалните офанзиви против израелската територия. Екстремисти от линията Газа още веднъж изстреляха ракети към израелска територия единствено часове, откакто беше оповестено прекъсване на огъня сред Израел и радикалната палестинска формация. Така примирието в Близкия изток изкара няколко часа.

Израел счита радикалната палестинска организация Ислямския джихад за терористична.

По-късно пресслужбата на израелската войска заяви, че измежду атакуваните цели на терористите е постройката, употребена за подготовка на съставените елементи за ракетите. Седалището на организацията в Хан Тенис също е било атакувано.

Според израелската войска сутринта на 12 ноември, когато стартира последният кръг на борба, радикали от линията Газа изстреляха минимум 450 ракети против Израел, множеството от които бяха прихванати.

В отговор израелските военни удариха десетки цели на Ислямския джихад в линията Газа. Според палестинското министерство на опазването на здравето вследствие на израелските офанзиви в бранша са починали над 30 души. Пресслужбата на израелските сили за защита съобщи, че " към 20 от тях са терористи, които изстрелват ракети ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР