Вучич и Алтмайер ще разговарят за нови инвестиции и Фолксваген

...
Вучич и Алтмайер ще разговарят за нови инвестиции и Фолксваген
Коментари Харесай

Вижте Само Кой Ни Дръпва Мечтания Завод На Vw Буквално!

" Вучич и Алтмайер ще беседват за нови вложения и " Фолксваген " ще бъде една от най-важните тематики ", оповестява и белградският вестник " Блиц ".

Утре ще бъдат подписани контракти за две огромни заводи - МTU и Bros, вложения на зелено за над 300 милиона евро, добавя вестникът.

Фолксваген заяви на 15 октомври, че управлението му е отсрочило решението за изграждане на нов цех покрай турския град Измир на фона на турската военна интервенция в Сирия. Компанията беше избрала турския град Маниса, на към 40 километра северно от Измир, а производството трябваше да стартира през 2022 година

Румънското държавно управление също инициира диалози за опцията фабриката на " Фолксваген " да бъде в Румъния.

До финалната права за привличане на немския авто производител - преди да се заприказва за Сърбия и Румъния, стигнаха България и Турция. Страната ни сега се придържа към подадената капиталова оферта към " Фолксваген ", само че резервира опциите за нейната смяна, сподели неотдавна шефът на Агенцията за вложения Стамен Янев. " Това въпреки всичко не е обществен търг, не е очевидно наддаване. Смея да настоявам, че ние, като екип от страна на държавното управление, проучваме обстановката, преглеждаме вариантите и в случай че има опция според европейското законодателство, бихме могли да разгледаме и преразгледаме нашето финансово предложение ", изясни Янев пред БНР.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР