Второто разклонение на газопровода Турски поток“ ще премине през територията

...
Второто разклонение на газопровода Турски поток“ ще премине през територията
Коментари Харесай

Александър Новак: „Турски поток“ ще мине през България

Второто отклонение на газопровода „ Турски поток “ ще премине през територията на България, а не през Гърция. Това съобщи през днешния ден пред публицисти съветският енергиен министър Александър Новак в коридорите на съвещание на руско-турска междуправителствена комисия в Анталия, съобщи ТАСС.

Първото отклонение на газопровода, което ще свърже Русия с Турция през Черно море, ще стартира работа на 1 януари 2020 година Що се отнася до второто, което ще мине през България, Сърбия и Унгария, Новак означи, че периодите на реализация зависят от съпътстващата газотранспортна инфраструктура на европейските страни. Той добави, че планът за разширение на газотранспортната система на България за банкет на газ от „ Турски поток “ върви по проект.

„ Там има съглашение сред „ Газпром “ и министерството на енергетиката на България, подписана е пътна карта и реализацията на плана върви в сходство с нея “, сподели съветският министър в отговор на въпрос има ли безпокойствие за периодите на строителство на приемаща инфраструктура в България. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР