Второто издание на инициативата „Училище за авиация“, което се проведе

...
Второто издание на инициативата „Училище за авиация“, което се проведе
Коментари Харесай

Училище по авиация: Какво е да си пилот на самолет

Второто издание на самодейността „ Училище за авиация “, което се организира през днешния ден, срещна учениците от Първа британска езикова гимназия с капитан Марио Бакалов. Той описа за пътя, който е извървял до сбъдването на своята детска фантазия да стане водач. Сподели за провокациите, които е срещнал, с цел да кацне в София най-големия аероплан в света и то пилотиран от самия него. Представи основите на аеродинамиката и редица забавни случи от пилотската си процедура.

Гимназистите бяха мощно заинтиресовани от неговите истории и му зададоха доста въпроси, свързани с авиацията. Учениците се срещнаха и с други действия и специалности, които се правят на едно летище, с цел да може броят на излитанията да бъде еднакъв на броя на кацанията.

Младежите посетиха и Института за въздушен превоз. Там видяха по какъв начин се образова кабинният екипаж за реакция в изключителна обстановка. В края на интерактивния урок всички получиха дипломи за сполучливо довеждане докрай на мартенското издание на „ Училище за авиация “.

Летище София възроди своята самодейност, в която възпитаници от съществени и междинни учебни заведения вземат участие в просветителната стратегия.. Началото на „ Училище за авиация “ бе сложено през 2017 година, само че пандемията наложи спиране за съвсем 2 години.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР