Второкласници от Основно училище И.С.Тургенев в Разград събраха бабините илачи

...
Второкласници от Основно училище И.С.Тургенев в Разград събраха бабините илачи
Коментари Харесай

Разградски деца публикуваха бабините илачи в електронна книжка

Второкласници от Основно учебно заведение " И.С.Тургенев " в Разград събраха " бабините илачи " при настинка и грип в електронна брошура. Тя е направена в границите на състезанието " Природата - извор на живот ", проведен във връзка патронния празник на образователното заведение, оповестиха от управлението на учебното заведение.

Инициатори на концепцията да бъдат проучени и записани бабините предписания е на класния началник на децата Сийка Маринова и преподавателя по целодневна организация на образователния ден.

Децата са разказали по какъв начин в предишното хората са се предпазвали и лекували от тези заболявания с национални предписания. " Разлиствайки "   електронната брошура читателите ще научат, че против упорита кашлица са пиели сок от ряпа с мед, правели са чайове от разнообразни билки, а на гърдите са слагали компреси.

При лекуване се придържайте към предписанията на лекарите, само че не забравяйте, че природата не е храм, а работилница и индивидът е неин служащ, поучават учениците.

Според класния началник на второкласниците мотивът за изработването на книжката с изключение на епидемиологичната конюнктура в страната е и това да се покаже, че природата в действителност може да бъде извор на живот - с нейните блага човек може да усъвършенства здравето си. Идеята ни беше също децата да схванат, че бабините илачи са скъп източник на здраве, защото са изпитани във времето и се основават само на естествените богатства, добавя Маринова.

По мотив патронния празник на ОУ " И.С.Тургенев ", който тази година е минал в електронна среда, са проведени и други забавни начинания. 

Дейностите в Тургеневите дни са поместени в интерактивен артикул, с който се срещнали виртуалните другари от e- twining общността в далечна Барселона и Одеса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР