Второкласничката Калина Тиханова сложи отпечатъка си в Алеята на най-четящите

...
Второкласничката Калина Тиханова сложи отпечатъка си в Алеята на най-четящите
Коментари Харесай

Второкласничка е най-честящото дете в Русе, прочела 414 книги за година

Второкласничката Калина Тиханова постави отпечатъка си в " Алеята на най-четящите деца " на Русе. Осемгодишната читателка на Регионалната библиотека " Любен Каравелов " в крайдунавския град завоюва класацията за предходната година със заети 414 книги. Това заяви шефът на културния институт в крайдунавския град Теодора Евтимова.

Любимата книга на дребната Калина е " Ужасния Хенри " от Франческа Саймън. Казва, че е броила книжките, които е прочела през предходната година, само че не е сигурна какъв брой са.

" Между 100 и 200, а може би и 300 ", споделя дребното момиче.

Десетгодишният й брат Добрин, който е в четвърти клас, е на второ място в класацията със заети от библиотеката 378 книги. Няколко творби му били обичани. Момчето споделя, че е значимо да се чете и изяснява по какъв начин е показал интерес към книгите.

" Майка ми преди време ме беше оставила да си пребивавам разточителен живот с геймърски компютри. Почнаха да ме водят на очни лекари. Спрях да играя на компютрите. Накрая си счупих крайници и ме доведоха в библиотеката. Така за мен това стана най-хубавото място ", изяснява Добрин, който в този момент четял по брошура дневно.

Майката на Калина и Добрин Бистра Тиханова уточни, че персоналният образец е доста значим, с цел да се научат децата да четат книги.

" Отделям доста от времето си, с цел да дойдем в библиотеката и да избираме книги. Ако децата не могат да дойдат с мен, вършим лист ", споделя Бистра Тиханова.

Най-четящите деца на Русе получиха награди и грамоти.

В библиотеката през предходната година са регистрирани 6008 читатели, като към половината от тях са деца под 14-годишна възраст.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР