Второ виртуално посещение на музей Етър направиха децата от Първото

...
Второ виртуално посещение на музей Етър направиха децата от Първото
Коментари Харесай

Българчета, живеещи в Северна Ирландия, направиха виртуално посещение на музей „Етър”

Второ виртуално посещаване на музей „ Етър ” направиха децата от Първото българско учебно заведение в град Арма, Северна Ирландия.
 Музей „ Етър ”
При първата среща с екипа на музея , която се организира наскоро, те имаха опция да видят водните уреди, къщите и работещите майстори. За второто виртуално посещаване бе проведена работилница за декорация на сурвакница под управлението на екскурзовода Елена Минковска. За претърпяното от децата и преподавателите показа директорката на учебното заведение Валентина Стефанова:

„ Имахме много отсъстващи деца, само че залата не ги побираше. Много Ви благодарим за страхотната връзка през днешния ден! Всички сътрудници и възпитаници си тръгваха в края на образователния ден с думите: „ Беше страховит ден, госпожо! Благодарим Ви ”.
 Музей „ Етър ”-->
А аз благодаря на Вас персонално и на всички прелестни ваши сътрудници от ЕМО „ Етъра ”, без които днешния ден не бил токова трогателен! ” В музей „ Етър ” потреблението на преимуществата, които носят актуалните технологии не е нещо извънредно, макар страховете на хора от разнообразни генерации, че те могат да трансформират същността на към този момент одобрената задача на музея да съхранява и разпространява родните обичаи и традиции.

За българските деца в Северна Ирландия е по-важно какво още могат да научат за родината си, а не метода по който това ще се случи. И в случай че преди към 40 години конферентната връзка на Блейк с Джена от телевизионният сериал „ Седморката на Блейк ” изглеждаше „ фикция ”, през февруари 2020-та ще се реализира тъкмо такава връзка с децата в Северна Ирландия, с цел да научат по какъв начин се прави мартеница и каква е нейната символика.
 Музей „ Етър ”
Благодарение на новите технологии български деца, които не живеят в родината, имат шанса да научат традициите на народа си. При завръщането си у нас, без значение за какъв интервал от време, те към този момент имат основан интерес към посещаване на музей „ Етър ” и други места, пазители на родната памет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР