Вторият най-голям доставчик на части за автомобилната индустрия в Европа

...
Вторият най-голям доставчик на части за автомобилната индустрия в Европа
Коментари Харесай

Вторият най-голям доставчик на авточасти в Европа инвестира €150 милиона в Румъния

Вторият максимален снабдител на части за автомобилната промишленост в Европа - немската Continental, възнамерява да влага 150 милиона евро или 178 милиона $ в бизнеса си в Румъния през актуалната година.

В подобен размер са вложенията на групата в северната ни съседка и за миналата година. Основната част от тях бяха ориентирани към отварянето на новия офис на компанията в Румъния за обслужване на развойния център на колоса в Тимишоара, както и за разширение на съществуващата ѝ локация в град Яши.

Това излиза наяве от публично известие на дъщерното сдружение на компанията Continental Romania, представено от уеб страницата SeeNews.
 Continental отвори цех за 140 милиона евро в Сърбия
Един от най-големите производители на авточасти отвори цех за €140 милиона в Сърбия

Там ще бъдат наети към 500 души

Continental е един от огромните работодатели в автомобилния бранш в съседката ни. Към края на 2020 година в инженерните и индустриалните центрове на компанията работят над 20 100 души.

Групата има седем индустриални центъра и четири инженерни такива в страната. Те се намират в Тимишоара, Сибиу, Надаб, Брашов и Яши.

Междувременно през тази седмица Continental откри цех за 140 милиона евро или 166 милиона $ в Сърбия.

Новата база, която се намира в Нови Сад, е втората за групата, намираща се в западната ни съседка. Там компанията ще създава електроника за коли. В базата ще бъдат наети към 500 души. Continental има и развоен център в града, който работи от 2018 година. В него работят към 600 инженери.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР