Вторият ден на световното първенство по футбол ще предложи първия

...
Вторият ден на световното първенство по футбол ще предложи първия
Коментари Харесай

Световното днес: Стресираните испанци срещат европейския шампион в първия голям мач

Вторият ден на международното състезание по футбол ще предложи първия огромен и предстоящ мач. Един против различен се изправят международният първенец от 2010 година Испания и европейският отличник Португалия.

Двубоят на стадион " Фищ " в Сочи е от група В и трети в програмата за деня, като ще стартира в 21.00 часа. Преди това са срещите Египет - Уругвай (15.00 ч., група А) и Мароко - Иран (18.00 ч., група В).

Ден преди откриването на международното състезание испанците привлякоха вниманието с непредвиден ход, като уволниха селекционера Хулен Лопетеги. Той беше освободен поради обвързването си с " Реал " (Мадрид). По време на международното отпред на " хала роха " ще е Фернандо Йеро.

Треньорската рецесия

Промяната сложи испанците пред голямо предизвикателство. Отборът има минимално време, с цел да се съвземе след разтърсването. Йеро има вяра, че футболистите ще се оправят. " Играчите са привикнали треньорите да идват и да си отиват. Познавах от преди най-малко 90% от момчетата ", съобщи някогашният футболист на " Реал ".

По думите му е значимо футболистите да са съсредоточени. " На международно състезание никой не ти подарява нищо. Един неприятен мач те изпраща вкъщи. Всички сме наясно с отговорността си ", съобщи той. И уточни, че в случай че не е вярвал във опцията на Испания да има триумф, нямало да одобри.

От другата страна са португалците, където отговорността и упованията не са по-ниски. Отборът реализира най-големия триумф в историята си, като стана европейски първенец през 2016 година след победа против домакина Франция.

 Световното през днешния ден: Стресираните испанци срещат европейския първенец в първия огромен мач
© Reuters

Селекционерът на португалците Фернандо Сантош съобщи, че отпадане в групите би било неуспех. " Имаме поддръжката на португалския народ, който знае, че не сме пристигнали да участваме на международното, а с цел да печелим всеки мач. Със сигурност по площадите в Португалия ще има туптящи сърца, които имат вяра, че този тим ще извърши задачите ", сподели Сантош.

Играчът в центъра на вниманието

Тежестта пада главно върху Кристиано Роналдо, който е основната фигура в тима. Нападателят идва в отлична форма и с в допълнение самочувствие след мощния сезон и триумфа с " Реал " в Шампионската лига.

Известен със своята мощна упоритост, Роналдо сигурно ще се постарае да изиграе най-хубавото си международно. Досега в трите си предходни участия той е успявал да вкара всякога по един гол. Общо на международни финали има три гола и две асистенции в 13 мача.

Иберийските противници имат пресни мемоари от срещи между тях на огромни шампионати. На международни финали те са играли пет пъти, като испанците имат четири победи и тъждество при впечатляващата голова разлика 19:4. Последната им среща на международно беше при триумфа на " хала роха " с 1:0 в осминафиналите в Южна Африка 2010, където след това тимът завоюва купата.

За последно на огромно състезание двата състава играха през 2012 година Тогава след нулево тъждество и 4:2 при дузпите още веднъж испанците излязоха спечелили - този път в полуфиналите, а след това подвигнаха и европейската купа.

Мачът в Сочи е от 21.00 часа и ще се излъчва по Българска национална телевизия. Всички срещи от международното можете да гледате във почитател зоната на мястото на някогашния стадион " Юнак ".

Какво би трябвало да знаете за международното
Пълна стратегия на международното и къде ще се излъчват мачовете: вижте тук
Кои са любимците: Бразилия против европейските тимове
Кои са стадионите: четете тук
Кои са футболистите, които могат да впечатлят: четете тук
Гласът на бизнеса и спонсорите: четете тук
Какво чака българският бизнес около международното: четете тук
Кои са топките от международните шампионати: разгледайте галерията
Кой е по-по-най измежду състезателите и тимовете: разгледайте графиките

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (191)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР