Вторият ден на седмицата се отличава с новина, която отново

...
Вторият ден на седмицата се отличава с новина, която отново
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 16 октомври

Вторият ден на седмицата се отличава с вест, която още веднъж касае Търговския указател. Цял куп медии видяха това, което Actualno.com видя още в събота (13 октомври) – че регистърът може отново да отиде офлайн, тъй като няма задоволително хардуер, който да му насмогне.
Вестник " Сега "
Именно Търговският указател е водещият акцент на вестника, със следната детайлност – от Агенцията по вписванията прецизират, че поради следствието на невиждания срив от това лято, не можело да се трие нищо и това заемало в допълнение 80 терабайта. А медията напомня по какъв начин в края на предходната година имаше социална поръчка за „ разширение на потенциала на предпазване, доставка на лентови библиотеки за архивиране на данни и информационно оборудване”, извоювана от „ Телелинк бизнес сървисис”, която е поканена и за сегашната поръчка.
Вестник " 24 часа "
Медията натъртва на рекордните 3,6% инфлация през октомври. Причината – повишаването на пшеницата, като единствено при хляба има напредък на цената от 4,6%. Но от хранитлените артикули най-впечатляващо е повишаването на доматите – 31%, като въпреки всичко би трябвало да имаме поради, че те са сезонен артикул.
Вестник " Труд "
Основната вест на медията е престъпна – за присъдата на тийнейджър-шофьор, умъртвил двама души на тротоар, в това число собствен връстник. Присъдата е 3 години затвор с 5 години изпитателен период, което в очите на бащата на починалия Красимир Енев е извънредно незадоволително. Обжалване обаче може да има, а Янко Енев – бащата на Красимир, разгласява отворено писмо, в което написа, че не знае дали е подигравка, само че с органите на сина му са направени четири животоспасяващи интервенции, а убилият го Антон приключил учебно заведение с отличие и ще става студент.
Вестник " Монитор "
Основен акцент на медията е изявление на шефа на „ Св. Екатерина” проф. Генчо Начев, който твърди, че съвсем 50% от дарените органи в България са негодни за трансплантация. От началото на годината досега в „ Св. Екатерина” са направени 5 сърдечни трансплантации, като през годините обратно няма огромна разлика. Към момента за ново сърце в националния указател чакат 43-ма души.
Друг сериозен акцент е предложение на вътрешния министър Младен Маринов за смяна на инструкцията на Министерство на вътрешните работи за реда за задържане и оборудването на пространствата за настаняване, касаещо уредбата в арестите – да се махнат дървените нарове и да се заменят с кревати. За набирането на кревати във всички арести в страната обаче евентуално ще се наложи обезпечаването на спомагателни финансови средства, само че няма пресмятане какъв брой тъкмо пари ще трябват. А концепцията идва от омбудсмана Мая Манолова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР