Втори заподозрян беше арестуван в рамките на разследването на бомбения

...
Втори заподозрян беше арестуван в рамките на разследването на бомбения
Коментари Харесай

В Лондон е повишено нивото за заплаха от терор

Втори обвинен беше задържан в границите на следствието на бомбения атентат в лондонското метро в петък, при който бяха ранени 30 души, заяви английската полиция в изказване, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

21-годишният мъж бил задържан в западното лондонско предградие Хаунслоу в събота малко преди среднощ. Той бил арестуван по силата на английския закон за тероризма и отведен в полицейски сектор в южен Лондон.

По-рано през вчерашния ден английската полиция арестува 18 годишен мъж в пристанищния град Дувър и обискира постройка в градчето Сънбъри край Лондон по отношение на атентата.

Според управляващите задържането му е "много значима " стъпка в издирването на лицето, заложило бомба в лондонското метро, която рани в петък 30 души.

Премиерът Тереза Мей увеличи нивото за терористична опасност след бомбения гърмеж във трен на лондонското метро до оптималното, "критично " равнище.

Това значи, че има непосредствена заплаха за нова офанзива и постанова разполагането на въоръжени служители на реда и военни на стратегически места като атомни електроцентрали.

Вчера сутринта служители на реда в Дувър - пристанище на югоизточния бряг, от което потеглят пътнически кораби за Франция - арестуваха мъжа.

"Още проверяваме доста версии и то с огромно движение. Ако има други виновни, наша задача е да ги намерим и това е една от аргументите да оставим за момента в действие "критичното " равнище на терористична опасност ", сподели националният координатор на полицията за битка с тероризма Джеймс Басу на конференция, представен от Франс прес.

Взривът в лондонското метро бе охарактеризиран от полицията като терористичен акт. За него пое отговорност ислямистката формация "Ислямска страна ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР