Втори тур на президентските избори в Турция. Един срещу друг

...
Втори тур на президентските избори в Турция. Един срещу друг
Коментари Харесай

Ердоган и Кълъчдароглу гласуваха, как протича изборният ден

Втори тур на президентските избори в Турция. Един против различен се изправят актуалният президент Реджеп Тайип Ердоган, претендент на Републиканския алианс, и Кемал Кълъчдароглу, претендент на опозиционния Национален алианс. Ердоган гласоподава в Истанбул, а Кълъчдароглу в Анкара, заяви Българска национална телевизия.

Борбата е за 8 милиона души, които не гласоподаваха на първия тур. За първи път в историята на Турция се организира втори тур на избори. Страната стана президентска република след референдум през 2018 година. На първия тур гласоподаваха близо 89% от турците. Тогава половин % не стигна на Ердоган да завоюва изборите още на 14 май.
-->
Председателят на Висшата изборна комисия (ВИК) на Турция Ахмет Йенер, заяви, че изборният развой в страната протича умерено и безпроблемно. Йенер акцентира, че спрямо първия тур на президентските избори на 14 май, в този момент на балотажа резултатите могат да бъдат обявени по-рано.

" На изборите на 14 май участваха претендентите и политическите партии, за това считаме, че през днешния ден резултатите ще бъдат получени по-бързо, тъй като в този момент се състезават единствено претендентите за президент. " Това сподели на конференция в Анкара, ръководителят на Висшата изборна комисия на Турция Ахмет Йенер, съобщи БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР