Втори случай на положителна проба за коронавирус е регистриран в

...
Втори случай на положителна проба за коронавирус е регистриран в
Коментари Харесай

Втори случай на коронавирус в Троян

Втори случай на позитивна проба за ковид е регистриран в Троян, удостовери шефът на РЗИ - Ловеч доктор Анета Винева. 44-годишният мъж, който се е завърнал на 23 март от Англия и е бил под домашна карантина, е настанен за лекуване в белодробната болница в Троян, а тестът му е позитивна. Там се лекуват още трима пациенти с пневмонии и подозрения за ковид, само че техните проби са негативни.

Според доктор Винева той е спазвал прецизно карантината си. Контактните лица с него са пет души от фамилията му. Той самият е бил изолиран от тях по време на карантината. Те са в положително положение, нямат недоволства, само че са им взети проби и също ще бъдат сложени под 14-дневна карантина.

По думите на шефа на белодробната болница доктор Цветомила Дудевска мъжът е в устойчиво общо положение, макар че е с двустранна бронхопневмония. Афебрилен е все още. Лекува се с антибиотици и температуропонижаващи лекарства. Той е изолиран в бокс в обособена постройка на болничното заведение и за него се грижат един доктор и две медицински сестри, които ще бъдат сложени под карантина в отделението.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР