Втори швейцарски кантон ще въведе регионална забрана за носенето на

...
Втори швейцарски кантон ще въведе регионална забрана за носенето на
Коментари Харесай

Швейцарски кантон с регионална забрана за носенето на бурка

Втори швейцарски кантон ще вкара районна възбрана за носенето на бурка, откакто гласоподавателите в Санкт Гален гласоподаваха против носенето на покриващо лицето облекло на обществени места на референдум в неделя, оповестява Агенция Франс Прес.
Близо 67% от жителите на североизточния кантон поддържаха новия закон. Така Санкт Гален последва образеца на южния кантон Тичино, където законът беше въведен през 2016 година. В други три швейцарски кантона – Цюрих, Золотурн и Гларус – през последните години жителите отхвърлиха въвеждането на сходна възбрана.
На националния референдум за това дали в Конституцията на страната би трябвало да бъде вписан текст, с който да се подсигурява построяването и поддържането на велоалеи към 72 % от участниците са одобрили самодейността, демонстрират предварителните данни от допитването, прибавя БГНЕС.
Другата самодейност, свързани с политиката за храните - за отбраната на локалните фермери и артикули, и за вноса на екологично чисти артикули, създадени според швейцарските правила, не получи поддръжка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР