Втори сезон на поредицата Изгубени светове тръгва от 17 юни,

...
Втори сезон на поредицата Изгубени светове тръгва от 17 юни,
Коментари Харесай

Изгубени светове по History2 през юни - slava.bg

Втори сезон на поредицата Изгубени светове потегля от 17 юни, всяка сряда, от 22:00ч. по тв канал History 2. От замъка на същинския граф Дракула до Суперграда на Адолф Хитлер историята изобилства с храмове, замъци, изгубени цивилизации и секрети светове, споменът за които от ден на ден избледнява с течение на времето.

Но екип от откриватели и инженерни специалисти стартира търсене на доказателства за тези огромни инженерни, софтуерни и културни достижения, с цел да ги върне към живот с съвременна графична технология.

Обширните археологически изследвания и авангардните образни технологии се срещат в тази поредност, която има за цел да даде на античните култури и цивилизации нов живот на екрана – от античен Египет до приказния загубен град Атлантида. Поредицата Речни ловци потегля в ефир пък от 8-и юни, всеки понеделник в 22.00 ч.

„ Речни ловци “ събира американската сензация от YouTube Бо Кимет – човек с над 30-годишен опит в търсенето на предмети в реки, със пристрастения плувец Рик Едуардс в задачата да претърсват водните пътища на Обединеното кралство за археологически находки.

В „ Речни ловци “ Рик и специалистът по претършуване на реки Бо посещават някои от най-забележителните исторически места из цяла Англия, покриващи знакови събития и борби като римския Брайтън, Войната на розите, Реформацията и Английската революция. С помощта ма съвременни технологии, архивни карти и описания на съвременници на епохата, Бо и Рик правят първите подводни археологически разкопки на тези места, постоянно в рискови и бързотечащи води.

Претърсването на тези неразучени реки и водни пътища разкрива съкровища от предишното, които демонстрират по какъв начин са живели нашите прародители. Двамата се срещат с локални археолози и историци, с цел да разбулят историите и хората, стоящи зад находките.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР