Втори състав на Апелативен специализиран наказателен съд ще гледа мярката

Втори състав на Апелативен специализиран наказателен съд ще гледа мярката ...

Гледат мярката на петимата задържани за участие в престъпна група за наркотици.

Втори състав на Апелативен специализиран наказателен съд ще гледа мярката на петимата задържани за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с наркотици. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативен специализиран наказателен съд. Мерките ще се гледат от 09.30 часа в зала 4 на Съда.

32 души са общо обвиняемите след проведената съвместна мащабна акция на ГДБОП и спецпрокуратурата срещу наркоразпространението в страната. Седем от тях са задържани под стража, а за друга част от тях е издадена Европейска заповед за издирване. Ръководителите на престъпната група са трима. Групировката е работела на територията на цялата страна, а дилърите, част от групата, са набирани по различни начини, като някои от тях са се включвали доброволно, а други са били принуждавани със заплахи и нанасяне на телесни повреди. Групата е действала от около 4 - 5 години, а по разкриването ѝ се е работело активно от две години и половина. Към момента са установени две оранжерии, но има данни и за други. В оранжерията в Русе са били открити около 1500 - 1600 стръка растения. Групировката е работела дълбоко конспиративно. Има предположения, че дилърите на най-ниското ниво може и да знаят за кого работят, но никога не са имали преки контакти с висшето ръководство.

В продължение на действията по неутрализиране на най-голямата до момента организирана престъпна група за разпространение на наркотици разследващи полицаи от ГДБОП и прокурори от Специализираната прокуратура извършиха действия по разследването в кв. „Манастирски ливади“ в София. Открити са огромно количество наркотици и огнестрелни оръжия

Източник: dnesplus.bg