Втори състав на Апелативен специализиран наказателен съд ще гледа мярката

...
Втори състав на Апелативен специализиран наказателен съд ще гледа мярката
Коментари Харесай

Гледат мярката на петимата задържани за участие в престъпна група за наркотици

Втори състав на Апелативен профилиран углавен съд ще гледа мярката на петимата арестувани за присъединяване в проведена незаконна група, занимаваща се с опиати. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативен профилиран углавен съд. Мерките ще се гледат от 09.30 часа в зала 4 на Съда.

32 души са общо обвинените след извършената взаимна огромна акция на ГДБОП и спецпрокуратурата против наркоразпространението в страната. Седем от тях са арестувани под стража, а за друга част от тях е издадена Европейска заповед за търсене. Ръководителите на незаконната група са трима. Групировката е работела на територията на цялата страна, а дилърите, част от групата, са набирани по разнообразни способи, като някои от тях са се включвали непринудено, а други са били принуждавани със закани и нанасяне на телесни повреди. Групата е работила от към 4 - 5 години, а по разкриването ѝ се е работело интензивно от две години и половина. Към момента са открити две оранжерии, само че има данни и за други. В оранжерията в Русе са били открити към 1500 - 1600 стръка растения. Групировката е работела надълбоко подмолно. Има догатки, че дилърите на най-ниското равнище може и да знаят за кого работят, само че в никакъв случай не са имали директни контакти с висшето управление.

В продължение на дейностите по обезвреждане на най-голямата досега проведена незаконна група за разпространяване на опиати проверяващи служители на реда от ГДБОП и прокурори от Специализираната прокуратура направиха дейности по следствието в кв. „ Манастирски ливади “ в София. Открити са голямо количество опиати и огнестрелни оръжия
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР