Втори протест с настояване на гаранции за газова независимост от

...
Втори протест с настояване на гаранции за газова независимост от
Коментари Харесай

Втори протест Гazwithme ще търси гаранции за независимост от Русия

Втори митинг с гледище на гаранции за газова самостоятелност от Русия ще бъде извършен през днешния ден под прозорците на президентството. Събитието е оповестено с начален час 19 часа, като едно от настояванията на уредниците му е за неотложно стартиране на интерконектора с Гърция. 

" Скъпи другари и свободни българи, приветстваме ви на първата цялостна седмица от митингите #ГАZwithme. Това е исторически миг за България. Никога длъжностен кабинет не е предизвиквал митинги, само че Радевите избраници взеха решение, че обезпечаване на безвредни и честни избори е прекомерно скучна задача. Ние отхвърляме да бъдем подвластни от ГаZпром и да финансираме безобразната война на Путин! Настояваме за неотложно издаване на Акт 16 за интерконектора с Гърция, чиято работа е да обезпечи газ за българските жители по време на зимния сезон. Няма да допуснем да бъдем под съветско иго за поредна зима! За пръв път тази година почувствахме България като неизменима част от Европейски Съюз и НАТО, а (п)реZидентът желае да ни го отнеме. Няма да го допуснем! ", се споделя в анонса за идния митинг в обществената мрежа " Facebook ". 

В понеделник уредниците на митинга са изпратили до партиите писмо със 7 въпроса, измежду които с кои снабдители на петрол и газ ще преговаря България, по какъв начин ще бъде подсилена на защитата на страната, какви ограничения в поддръжка на украинските бежанци оферират,  каква ще е позицията на България по настояванията на Русия за изгонване на съветски жители, както и чий е полуостров Крим. На въпросите са дали отговори от " Демократична Бългрия " и " Продължаваме промяната ", а от Министерския съвет са върнали отговор, че са пренасочили въпросите, избрани като " политически ", за създаване на отговори от няколко министерства. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР