Втори месец България доставя оръжие на Армения. Доставките се извършват

...
Втори месец България доставя оръжие на Армения. Доставките се извършват
Коментари Харесай

Руски сайт ни замеси в двойна игра със САЩ за доставка на оръжие


Втори месец България доставя оръжие на Армения. Доставките се правят с товарен аероплан Ил-62 на белоруска самолетна компания от летището в Бургас до Ереван, като евентуално те са инициирани от Съединени американски щати за преустановяване на контракта на Ереван с Москва за оръжие на стойност 100 милиона $. Това написа Eadaily.com.

Данните за полетите са взети от профилирания портал Flightradar. Според информацията, самолетът е летял с изключен сензор за идентификация. Самолетът минава край въздушното пространство на Турция и на отиване, и на връщане.

Полетите са видяни и от турски блогър, който е написал в Туитър: " Ил-62 на белоруската компания Rada Airlines лети над Турция седем пъти за последните 8 дни на височина 10 километра. Вероятно носи военни товари ".

Според съветската медия, Бургас е оръжеен хъб, откъдето потеглят оръжейни доставки, а за превоз се употребява малко известна самолетна компания, която разполага единствено с един аероплан. За това, че се возят военни товари приказва и обстоятелството,че се заобикаля турското въздушно пространство, защото при транспорт на оръжие за това би трябвало да бъде известена и страната, над която се прави полета. Това е по-скъп маршрут, само че точно той се употребява от белоруския аероплан.

Вероятно всеки полет доставя в Армения 40 тона военно съоръжение. Това значи 1700 гранатомета и към 5000 снаряда за тях. Те са руски мостри, както и другите вероятни доставки - леко стрелково оръжие и снаряди за оръдия, също руски пример.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР