Втори летен сезон в условия на COVID-19 - какво лято

...
Втори летен сезон в условия на COVID-19 - какво лято
Коментари Харесай

Служебният министър на туризма се надява да привлечем двойно повече туристи това лято

Втори летен сезон в условия на COVID-19 - какво лято следва? Двойно повече туристи по отношение на предходната година се надява да притеглим този сезон служебният министър на туризма Стела Балтова. Днес тя показа неотложните ограничения за сполучливо и умерено протичане на лятото. Съобщи също, че сега се прави инспекция на всички публични поръчки в туризма за последните 4 години.

Привличането на задгранични туристи е измежду целите на министър Стела Балтова. Това ще стане с възстановяване на туристическия пазар у нас, като при всички случаи би трябвало да бъде непокътнато здравето както на туристите, по този начин и на хората, които са в туристическия бизнес.

Втората най-важна задача е масирана реклама на България като туристическа дестинация ориентирана към 18 страни измежду които Германия, Англия, Полша, Румъния. Но министър Балтова е наясно, че с цел да дойдат туристите в България, би трябвало да бъдат възобновени и полетите от и до съответните страни. В момента интензивно се работи и за възобновяване на полетите от и за Русия.

Цените на чадърите и шезлонгите по Черноморието предишното лято бяха към 5 лева В навечерието на новия летен сезон Mинистерството на туризма стартира предоговаряне на концесионните контракти за плажовете за ново понижение на цените и привличане на повече туристи.

" В момента се работи точно по този въпрос и ще стартират в най-кратко време договаряния с концесионерите за понижаване на цените на плажните такъми, което несъмнено, ще бъде обвързано и с концесионните им такси. Така че се надяваме доста мощно, че ще успеем да реализираме такива договорености.Това, несъмнено, ще стане с решение на Министерския съвет ", съобщи Стела Балтова, министър на туризма.

Министър Балтова се срещна през днешния ден с 46 представители на туристически организации у нас. Те обявиха, че множеството от хотелите към този момент са подготвени за летния сезон, само че са празни.

" Ситуацията сега не е по никакъв начин добра. Знаете, че Южното Черноморие разчита напълно на съветския пазар, на доста туристи от там. И ние сме в очакване, че министър Балтова ще предприеме ограничения за отваряне полетите с Русия ", съобщи Ивелина Пулева, Бургаска районна туристическа камара.

И туристическият отрасъл по Северното Черноморие предложи незабавни ограничения за избавяне на летния сезон. Една от първите стъпки за това е дейна акция, което да покаже, че страната ни е безвредна и атрактивна дестинация.

“За благополучие, падна броят на инфектираните и това допуска един естествен сезон, тъй като това спираше огромна част от туристите да дойдат, когато тук има противоположна карантина и да се върнат”, съобщи Илин Димитров – ръководител на Варненската туристическа камара.

От сектора желаеха още омекотен режим за влизане на туристите у нас след 1-ви юни,както и да има ускорена имунизацията на личния състав против COVID-19.

Хотелиерите настояха ограниченията 60/40 и 80/20 да останат най-малко до края на сезона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР