Втори ден страната ни бележи рекорди по брой заразени от

...
Втори ден страната ни бележи рекорди по брой заразени от
Коментари Харесай

Рекорден брой заразени в страната. Къде затягат мерките?

Втори ден страната ни бележи върхове по брой инфектирани от ковид. За последното денонощие позитивните проби са невижданите досега над 11 000.

В цялата страна пораства броят на инфектираните с COVID-19 възпитаници и учители. Вечерен час и онлайн образование за учениците са въведени в Благоевградско. Областта е с най-висока заболеваемост в страната. Следва София, само че стягане на ограниченията в столицата към този момент няма да има.

Заради растежа на болни в Средец и Сунгурларе е въведено отчасти затваряни. В лечебните заведения в Пловдив търсят доброволци.

Благоевград е региона с най-висока заболеваемост от ковид в страната. Около 90% от пациентите на лекар Даскалов го посещават, поради подозрения, че са инфектирани с ковид.

" Около 80% излизат позитивни за жалост. Случаите са относително по-леки, само че на фона на многото към момента има тежки случаи ", споделя доктор Даскалов.

В лечебните заведения към момента има свободни интензивни и кревати за неусложени пациенти.

" При толкоз доста болни. Тук трябваше да има кортеж от хора. А в този момент виждате, че е напълно умерено. Нямаме доста тежи случай - за реанимация нямаме, сякаш се оправяме ", сподели доктор Петър Георгиев, шеф на профилирана болница за белодробно лекуване Благоевград.

Заради многото инфектирани деца и дефицита на педиатрични кревати в лечебните заведения в региона Кризисният щаб реши учениците в Благоевградска област да учат от разстояние идната седмица.



" Другото, което се взе като решение в границите на тези седем дни да бъде въведен вечерен час за учениците - до 20.00 часа вечерта да не бъдат без компаньон след този час на публични места ", сподели Валери Сарандев - регионален шеф на Благоевград.

" Детските градини и ясли не престават да работят, само че не се одобряват заболели деца ", сподели Веселка Мончева от РЗИ-Благоевград.

В София заболеваемостта също е висока, само че стягане на ограниченията не се планува.

" Училищата ще бъдат последното място, към което ще се обърнем. Училищата ще се пипат чак в четвърти стадий ", сподели Иван Кючуков, регионален шеф на София-град.

В кой стадий от показания преди седмица пандемичен проект е София, по този начин и не стана ясно. Заети са към 70% от интензивните и 60 на 100 от леглата за неусложени пациенти.

" Имаме задоволително свободни кревати, които могат да поемат натиска на пациентопотока в София ", сподели доктор Данчо Пенчев - шеф на СРЗИ.

В Коронавирус отделенията на Националната кардиологична болница от предходната седмица постъпват повече пациенти.

" В съпоставяне с миналата вълна не е толкоз тежко ситуацията. При толкоз доста инфектирани не постъпват толкоз доста пациенти ", сподели доктор Ирина Данчева, завеждащ Коронавирус поделение в МБАЛ " Национална кардиологична болница ".

От петък в столичните лечебни заведения ще бъдат разкрити още коронавирус кревати. Високата заболеваемост при децата не е нараснала съществено натиска към педиатричните отделения в София.



" Много по-малка част от децата стигат до лекуване в болница. Ние се надяваме още по-малка част да стигат до интензивно лекуване ", сподели доктор Благомир Здравков, шеф на СБАЛДБ " проф. Иван Митев ".

Расте броят на инфектираните и карантинирани лекари и медицински сестри. В болница влизат пациенти с хронични болести, които в някои случаи не са получили съответна помощ в точния момент.

" Това е вирусна зараза и няма потребност от антибиотик още от първия ден от време на време и по два. Ако 3-4 чаши чай са задоволителни, за този вирус не са задоволителни. Поне 2 -3 литра течност би трябвало да се поема на денонощие ", сподели доктор Ирина Данчева, завеждащ Коронавирус поделение в МБАЛ " Национална кардиологична болница ".

Областният шеф на София желае ограничения за ограничение на скритата заболеваемост в София.

" Живеят по трима, четирима в едно жилище нали и в същия миг се оказва, че живеят самотно, нали и никой не живее при тях. Тези хора, които живеят, ние сме ги изпуснали. Те се движат сред нас, тук на улицата и популяризират вируса ", сподели Иван Кючуков, регионален шеф на София -град.

Очаква се в петък да бъдат оповестени и съответните ограничения за решение на казуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР