Втори ден няма следа от 20-годишен пловдивчанин. Софи Станчева съобщи

...
Втори ден няма следа от 20-годишен пловдивчанин. Софи Станчева съобщи
Коментари Харесай

ОБЗОР: Предложиха два варианта за довършването на “Колежа“, изчезна 20-годишно момче от Пловдив

Втори ден няма диря от 20-годишен пловдивчанин. Софи Станчева заяви за изгубването на сина й Мартин и търси повече информация за него. По информация на майката на 25 януари той тръгнал от Пловдив, с цел да пътува към Стара Загора с трен, където е учил в университет и е имал изпит на идващия ден. Майката се е свързала с него последно към 21,40 и от този момент нямат връзка.
Прочетете още

От година Община Пловдив разпродава жилищата си на чиновници, които имат дълготраен стаж. Макар Общинският съвет да взима крайното решение за продажната цена на съответния парцел,  той в 99% е този, даден от самостоятелния оценител. Това е специалист с лиценз, който изготвя пазарни оценки. В 99% от случаите обаче тези пазарни оценки за вътрешно прилагане на Община Пловдив даже не се приближават до действителните пазарни цени.

Тази заран площади и градинки бяха запазили спомен от снощната бяла завивка и ранобудните пловдивчани съумяха да им се порадват. Малко преди обед обаче от снегът бе останала единствено бледа диря.

Към момента остава в сила частичното бедствено състояние за карловските села Богдан и Каравелово. Причината е, че през последните две седмици равнището на водата в реките, които минават през селата, се е повишило. Повишено е и равнището на наносите, които водата носи.

Полицейски автомобил направи неразрешена маневра на бул. „ България ” в Пловдив. видеорегистратор на наш четец е снимал нарушаването. От изпратените фрагменти се вижда по какъв начин полицейският автомобил е спрял в най-лява лента в северната част на булеварда, където ясно е обозначено посредством маркировка и пътни знаци, че придвижването е разрешено единствено и само напряко. Освен това има и знак, който категорично не разрешава осъществяването на противоположен завой там.

Едно предложение за преустрояване в методите на санкциониране в учебната система провокира съществени дебати в цялата страна. От дни учители, родители и хора, ангажирани в просветителния сектор разясняват оживено извадките на изследване, направено от Национален профсъюз „ Образование “, на база които профсъюза предлага изменение и анулация на Закона за предучилищно и учебно образование/ЗПУО/.

 

С поредна сцена, която нарушава закона се похвалиха в обществените мрежи синовете на известния столипиновски барон Асан Кучкаря. Неотдавна във Facebook профила на по-малкия брат Ширкан бе качено видео, на което се вижда по какъв начин двамата столипиновци, стрелят наред във въздуха, до момента в който танцуват на орианталски ритми точно на Нова година.

Млад мъж бе арестуван при полицейска акция на моста на Герджика.Той е бил зад кормилото на БМВ, със софийска регистрация, когато е спрян от полицейски патрул на Второ РПУ. Патрулът е бил с кола без обозначения. 

„ Трейс груп холд ” са дали най-хубавата ценова оферта за ремонта на ХГ „ Св. Св. Кирил и Методий ” в Пловдив. Те са предложили 12,9 млн. лв. без Данък добавена стойност за реконструкцията. Комисията към регион „ Централен ” са отворили ценовите оферти, като другата  оферта на ВДХ АД е била в размер на 13,3 млн. лв..

Броят на безстопанствените животни, скитащи по улиците в Пловдив за миналата година е общо 4 654. 4349 са преброените бездомни котки, а кучетата са 305 на брой. 

Авария с трафопост остави близо 30 минути пловдивчани в центъра без електричество. Прекъснато е електрозахранването в региона към бул. „ Шести септември ” и площад „ Шахбазян ", оповестиха от ЕВН  за медията ни.

Главният прокурор Иван Гешев направи изказване по отношение на Международния възпоменателен ден на Холокоста.

Вариантите за стадион „ Христо Ботев ” са два – дотъкмяване на стадий 1 с 6 млн. лв. отвън обезпечените средства или изцяло довеждане докрай с още 22 млн. лв.. Това съобщи притежателят на ПИМК Илиян Филипов по отношение на напрежението към Колежа.

Опасната растителност на ул. „ Богомил “ и дървото, което беше надвиснало до детска градина в региона са отстранени. Toва оповестиха за  TrafficNews  от общинското дружество „ Градини и паркове ”, откакто предходната седмица медията ни насочи до тях няколко сигнала от обезпокоени жители.

Поредно узурпиране на общинско място на улица в Пловдив възмути читатели на  TrafficNews .  Живеещи на ул. „ Поп Тончо ” №19 в квартал Кършияка алармираха до медията ни, като изпратиха фотоси от улицата, на които се вижда по какъв начин „ хитри ” пловдивчани си „ резервират ” място с конуси и колчета. Действието се повтаря ежедневно, а това безчинство стана всекидневие и в квартала, описват читатели.

С по един рейс ще бъдат понижени разписанията на част от главните линии от градския превоз в Пловдив за интервала 27 януари – 3 февруари в това число. Причината е оповестената грипна зараза и идната междусрочна почивка на учениците, намаляващи пътникопотока, както и увеличената заболеваемост измежду обслужващия личен състав на компаниите превозвачи.

Община Пловдив е подписала контракта с Фонд за устойчиви градове за построяването на плувен комплекс „ Младост ”. Това е вторият контракт, който градските управляващи подписват по последния заем от 44 млн. лв. за спортни обекти. Другият бе за 24-млн. лв. за двата стадиона на Ботев и Локомотив.  

Марица (Пловдив) стартира втория полусезон в Демакс лига през днешния ден. Шампионките са хазаин на Марица 2022 (Пловдив) в мач от 8-ия кръг в шампионата. Двубоят бе през днешния ден от 18:30 б.в. в залата на Пловдивския университет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР