Втората седмица след премиерата си българският филм Чалга, режисиран от

...
Втората седмица след премиерата си българският филм Чалга, режисиран от
Коментари Харесай

Българският Чалга е най-гледаният филм у нас

Втората седмица след премиерата си българският филм " Чалга ", режисиран от актьора Мариян Вълев застана на първа позиция по зрителски интерес, сочат систематизираните данни от киносалоните в България. Социалната история за кандидатка за поп-фолк певица и нейната другарка, снимана напълно през мобилен телефон, е гледана към този момент от 44 587 фенове и има 516 925 лв. доходи от билетите им.

В началото на март в изявление за Българска телеграфна агенция запитан какво е посланието на кино лентата, той показа, че " се старае да не дава отговор на въпросите, които задава с кино лентата, тъй като това би било напълно различен род - чиста агитация ".

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Chalga/Чалга (@chalgamovie)

Описваният като първият сниман напълно с телефон български филм тръгна по кината в цялата страна от 10 март. 

" Чалга " е описван като първия български филм, сниман напълно с мобилен телефон. Голяма част от фотосите му са осъществени в Бургас тук-там като ул. " Богориди ", храм " Св. св. Кирил и Методий ", общинския транспортен съд " Св. Анастасия " и пристанището и се реализират с финансовата поддръжка на общината. 

Проектът на Мариан Вълев е негов втори опит като режисьор. В същото време той е и сценарист и артист. Според информацията в него не става дума за чалгата като музика, а като метод на мислене и споделя история за живота на младежите, за техните фантазии и полезности, както и за това на какво са подготвени, с цел да ги реализиран. 

Главните функции са поверени на Елеонора Иванова – Нори и Цветелина Стоянова. Актьорският състав включва още Любомир Нейков, Жана Яковлева, Лора Караджова, Стефан Денолюбов, Диляна Попова, Николай Сотиров, Димитър Рачков, Кръстьо Лафазанов, Виктор Стоянов, Елизабет Методиева, Стефан Мавродиев, Виктор Калев, Илиян Бойд, Николай Николаев, Денислав Маринчев, Милена Маркова, Невена Бозукова.
 
Цветелина Стоянова, която е някогашна състезателка от националния отбор по художествена гимнастика и прави актьорски дебют в киното, пред Българска телеграфна агенция дефинира своя облик като по-мрачния от двете девойки във кино лентата.

„ Всичко в героинята беше изцяло противоположно на мен. Най-трудно ми беше да пресъздам експанзията, която тя има и която се затрудних да изкарам. Не успяхме да я извадим в степента, в която Мариан Вълев я беше написал. Затова след това обликът ѝ малко се промени. В действителния живот с нея нямаме доста сходни черти, тъй че всяко нещо беше предизвикателство и извънредно комплицирана задача “, добави Стоянова.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР