Втората по размер на активите банка в Италия Intesa Sanpaolo

...
Втората по размер на активите банка в Италия Intesa Sanpaolo
Коментари Харесай

Втората най-голяма банка в Италия е готова да дари 100 млн. евро на държавата за борбата с коронавируса

Втората по мярка на активите банка в Италия Intesa Sanpaolo е подготвена да подари 100 млн. евро за битката се епидемията от ковид в страната и да отпусне заеми до 5 милиарда евро за компании, наранени от болестта. Това съобщи основният изпълнителен шеф на Банката  Карло Месина, представен от Reuters.

Италия е най-силно наранена страна в Европа от епидемията от COVID-19, като общият брой на инфектираните към петък доближи 4636 души, а смъртните случаи към този момент са 197. Според анализаторите рецесията ще тласне нежната италианска стопанска система към четвърта криза в границите на последните 12 години.

„ Готови сме да дарим до 100 млн. евро, които страната да употребява за съответни планове, нужни за оправянето с изключителната здравна обстановка. С 100 млн. евро може да бъде направено доста “, споделя Месина в изявление за италианския всекидневник „ Кориере каузи Сера “.

Той прибавя, че банката ще даде заемите на стойност 5 милиарда евро за засегнатите от епидемията компании, като 1 милиарда евро от сумата ще отиде за компаниите от туристическия бранш. По неговите думи средствата може да се удвоят, в случай че Рим предложи държавни гаранции за нови кредитни линии.

Месина също по този начин прикани за приемане на законови промени, които да улеснят фирмите, искащи да превеждат дарения на страната, защото от банката желаят да „ насочат даренията си към съответни прокети “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР