Втора порция бързи конкурси за директори във фирми на икономическото

...
Втора порция бързи конкурси за директори във фирми на икономическото
Коментари Харесай

Нинова бърза с още назначения в държавни фирми

Втора порция бързи състезания за шефове във компании на икономическото министерство беше оповестена в петък., че търси членове на бордовете на Държавната консолидационна компания (ДКК), Национална компания " Индустриални зони " и Българската организация за експортно обезпечаване, в края на седмицата нова процедура беше отворена за ръководители на още три компании - " Кинтекс ", ВМЗ и " Ел Би Булгарикум ". И двете групи състезания са с рекордно малко време за подаване на документи - едвам три дни, като в периода за новите надпревари влизат и събота и неделя.. Скоростна процедура С решение на съвета на шефовете на ДКК от 29 юни след предписание от икономическия министър са прекъснати оповестените предходната есен състезания за членове на бордовете на " Кинтекс ", ВМЗ и " Монтажи ". Същия ден е решено да се открият нови състезания, като вместо " Монтажи " в листата е включена " Ел Би Булгарикум ". Самите разгласи са оповестени на уеб страницата на ДКК в петък, 1 юли, а срокът за подаване на документи е понеделник - 4 юли. Така възможните претенденти имат три дни да видят обявата и да реагират. Документи се одобряват в офиса на ДКК, който не работи в събота и неделя, или по електронен път, за което претендентите би трябвало да имат електронен автограф. Дадена е опция документите да бъдат изпратени и по пощальон, само че той би трябвало да дойде в деловодството на ДКК до крайния период в понеделник.

За " Кинекс " се търсят трима членове на съвета на шефовете като представители на страната. Във ВМЗ позицията е една, а за " Ел Би Булгарикум " състезанието е за трима души - двама представители на страната и един самостоятелен член. Условията са общоприети - изискват се несъмнено обучение и опит, а след селекция по документи състезанието протича на два стадия - писмен, където би трябвало да бъде показана идея за развиване на съответното сдружение, и вербален. Смени След като стана министър Корнелия Нинова назначи нови шефове и в трите сдружения, като промените в управленията не минаха без разтърсвания. В " Кинтекс " бяха махнати всички членове на борда без ръководителя Анита Великова, а изпълнителният шеф Александър Михайлов даже беше уволнен два пъти, откакто апелира първата заповед., откакто е постигнал сделка за огромен експорт на оръжие за 40 млн. евро и е прекратил някои съмнителни контракти за външни услуги.

, където още през февруари Нинова уволни дотогавашния шеф Иван Гецов и назначи Иван Стоенчев, единствено с цел да освободи и него четири месеца по-късно дружно с останалите членове на борда. Уволнените шефове влязоха в отдалечен спор с министъра посредством известия до медиите, като опровергаха оповестените от нея отрицателни данни за финансовото положение на сдружението и отхвърлиха обвиняването й, че са отказали да преведат дял на страната.

С по-малко звук беше заменено управлението на " Ел Би Булгарикум ", където от 19 април в съвета на шефовете влизат трима нови членове до провеждането на конкурс. Изпълнителен шеф сега е Светлана Минкова-Фахриева, която е била в борда и преди (последно през 2013-2014 г.).
Реклама
Позицията на назначените от Нинова нови шефове обаче е краткотрайна - до осъществяване на конкурс, какъвто се афишира едвам откакто държавното управление подаде оставка. В същото време миналите през спортна процедура шефове ще останат на поста си пет години. Кратките периоди за подаване на документи обаче лимитират избора единствено до претендентите, които съумеят да схванат за състезанието.
Свързани публикации Нинова разгласи скоростни състезания за шефове на държавни компании 28 юни 2022, 16:35 Нинова и Нитова в офанзива против старите шефове на ВМЗ и " Кинтекс " с определени цифри 9 юни 2022, 16:56 Нинова смени борда на ВМЗ, даже назначения от нея изпълнителен шеф 3 юни 2022, 19:26 Александър Михайлов, " Кинтекс ": За повторно ме освобождават, когато сдружението потегля да се развива 20 април 2022, 07:30 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Иглика Филипова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР