Втора национална студентска конференция на тема Икономически перспективи и предизвикателства

...
Втора национална студентска конференция на тема Икономически перспективи и предизвикателства
Коментари Харесай

Студенти обсъждат предизвикателства пред еврозоната и България

Втора национална студентска конференция на тематика „ Икономически вероятности и провокации пред еврозоната и България “ се организира във Варна, оповестиха от локалната власт. Организатор на събитието е Националното посланичество на студентските препоръки, с ръководител Даниел Парушев.

Гости на форума бяха кметът на Варна Иван Портних, ректорът на Икономическия университет Евгени Станимиров, ректорът на Стопанската академия „ Димитър Ценов “ – Свищов, проф. Марияна Божинова, зам.-ректорът на Университета за национално и международно стопанство /УНСС/ проф. Цветана Стоянова. Участие взеха и ръководителите на студентските препоръки на трите огромни университета – на ИУ- Варна Яна Гюзелева, на УНСС – Илиян Чабуклийски и на Стопанската академия – Стела Хаджиева.

„ Благодаря за поканата да бъда част събитие, което слага една доста настояща тематика от дневния ред на България – провокациите пред влизането ни в еврозоната. Като кмет на този град бих желал да погледнем тематиката през икономическите, здравните и политическите рецесии от последните 3 години, които  върнаха развиването на България, и в частност на Варна. Това, съгласно мен, стана причина за усилване на евроскептицизма, който е едно от провокациите, пред които сме изправени “ , сподели кметът Иван Портних.

Варненският градоначалник добави, че към този момент три години Общината не може да притегля европейско финансиране , макар готовите планове, защото няма отворени европейски стратегии. Забавянето на Плана за възобновяване също е осуетило доста от огромните планове в града.

„ Вярвам обаче, че България освен ще преодолее рецесиите, само че и ще продължи по своя път на европейско развиване и Вие като дейна част от публичния живот можете да образувате тази позиция измежду младежите “ , обърна се към студентите кметът.

Поздравления насочиха и останалите участници в срещата. След формалната част стартира показване на отчетите на участниците , на тематики „ Приемане на еврото – нови благоприятни условия за българската стопанска система и „ Монетарният съюз в границите на еволюцията на парите “. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР