Втора награда в конкурса получи колекцията “Re:Seen The Un:Seen” на

...
Втора награда в конкурса получи колекцията “Re:Seen The Un:Seen” на
Коментари Харесай

Студенти по мода от НБУ и НХА спечелиха конкурса IDEAMODA - slava.bg

Втора премия в състезанието получи сбирката “Re:Seen The Un:Seen” на Еми Киселичка, студент в стратегия „ Мода “ на Нов български университет. Моделите й са въодушевени от ритъма на турския квартал Балат в Истанбул, който е известен със своите цветни здания. Малко от посетителите му обаче знаят, че с изключение на с цветността си Балат е прочут и с огромна престъпност и бедност. Именно на този контрастност се гради и концепцията на сбирката. При изработването на моделите е употребена турската техника Ебру за изобразяване с ръка върху вода, при която при смесването на тъкмо количество растителна смола с вода се получава разтвор, върху който се накапва от боята и се получават мечтаните форми.

Младата дизайнерка Еми Киселичка получава опцията да продължи гратис образованието си в магистърска стратегия „ Мода “ на Нов български университет, както и две специфични награди – професионална фотосесия в списание EVA и показване на сбирката й в концептуалната дизайнерска платформа „ Иван Асен 22 “.

Двете победителки ще показват България на интернационалния конкурс за млади дизайнери IYDC през есента на 2021 в Киев, Украйна.

Трета премия - мултифункционална шевна машина и професионална дискова ножица – получава взаимната сбирка на Сандрела Канаан и Григор Георгиев „ SILUR “. Моделите показват комбиниране от архаични текстури и размери, които основават мост сред магията на античното и комфорта на актуалния подтекст.

Общо 15 млади дизайнери доближиха до финала на IDEAMODA. Те показаха сбирките си пред аудитория в залата на изложба „ Оборище 5 “. Победителите бяха определени от жури с присъединяване на изявени фешън дизайнери, стилисти, публицисти, фешън фотографи:
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР