Всяко трето дете в България е общувало онлайн с непознат.

...
Всяко трето дете в България е общувало онлайн с непознат.
Коментари Харесай

Всяко трето дете в България е общувало онлайн с непознат

Всяко трето дете в България е общувало онлайн с чужд. Оказва се, че 94% от българчетата влизат всеки в обществената мрежа Фейсбук, като 40% от тях са с обществен профил, а това довежда и до редица проблеми, свързани с тяхната сигурност, тъй като нормално лъжат за същинската си възраст в обществените мрежи. Тези данни бяха показани на родителската среща „ От нас зависи ” от Георги Апостолов от Център за безвреден интернет, осведоми БГНЕС. 

По време на форума беше показано проучването, според което през последните шест години се е нараснал фрапантно тормозът, както в интернет, по този начин и отвън него, защото 21% от децата са споделили, че са получавали известия със полови подмятания в цифровото пространство.  " Сред най-популярните им занимания в интернет са обществените мрежи, където те са от 7-8-годишна възраст. Във възрастовата група 9-11 години към този момент 73% от децата са в обществените мрежи, където също доминира видео наличие. 80% от децата споделят, че знаят по какъв начин да създадат и да качат в интернет лично видео ", споделя още Георги Апостолов.  Над 4000 изображения с детски нецензурен изображения са докладвани за предходната година в Центъра за безвреден интернет. Но за разлика от вярванията на възрастните, че най-големият и постоянно срещан риск за децата в интернет са педофилските похищения, Апостолов, заяви, че в действителност най-често децата са травмирани от дейности на техни връстници.

Чрез основаване на подправени профили, разпространение на унизителни или деформирани фотоси и видеоматериали или на злословия, клюки и обиди, злонамерени мнения под сходно наличие или в профили на детето-жертва, се прави групово безчинство над обособени деца. Често пострадали са същите деца, към които има сходно отношение от връстниците им и в действителния живот.  " Съвременните цифрови деца са много по-добре осведомени за рисковете и заплахите, които могат да срещнат в интернет спрямо децата отпреди десетина години. Те са също по този начин и очевидци на онлайн-тормоза над техни връстници – сходно наличие най-често се възприема като „ занимателно “. Това е събитие, което ние определихме като онлайн-култура „ Омраза за развлечение “. Информираността обаче не ги прави доста по-неуязвими ", съобщи Апостолов.  Според него е належащо родителите да слагат стратегии на устройствата на децата им, само че не скрито, а да бъде разисквано авансово - за какво е належащо да влизат в профилите им, само че и в същото време с това да запазят доверието с тях.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР