Всяко поколение има своите идоли и нерядко те биват сравнявани ...

Всяко поколение има своите идоли и нерядко те биват сравнявани

Мик Джагър за Хари Стайлс: Той няма глас като моя, нито се движи като мен

Всяко потомство има своите идоли и нерядко те биват сравнявани с тези преди тях. Така да вземем за пример Хари Стайлс, в миналото част от поп бандата One Direction, а през днешния ден - демонски сполучлив солов актьор, би трябвало да живее със съпоставения с именития Мик Джагър, вокалист на The Rolling Stones.

За самия Джагър обаче приликите сред двамата не са толкоз отчетливи, колкото на някои музикални публицисти им се желае. В изявление за английския " Сънди таймс " 78-годишната рок звезда разяснява, че харесва с Стайлс и връзката посред им е " лесна ". По-нататък обаче показва разликите.

" Носех доста повече грим към очите от [Хари]. Бях доста по-андрогинен. И той няма глас като моя или придвижвания на сцената като мен; просто има бегла аналогия с по-младото ми аз, което е отлично - не мога да трансформира това ", споделя Джагър.

Общото сред вокалиста на The Rolling Stones и с 50 години по-младия от него Стайлс обаче е отдадеността им на музиката. Хари издаде новия си, трети независим албум преди дни, а Джагър и компания готвят нов албум на бандата - 31-ви студиен - за 2023 година

В същото изявление Джагър, Кийт Ричардс и Рони Ууд приказват точно за това какво е да си рокзвезда на тяхната възраст - Джагър и Ричардс навършват 79 тази година, а Ууд - 75.

" Рокенролът, или всеки тип поп музика в действителност, не допуска да бъде свирен от теб, когато си в седемдесетте си години. Не е умислен за това ", споделя Джагър. По думите му на тези години да се занимаваш с каквото и да е, което изисква доста енергия, си е принуждение, само че тъкмо това прави предизвикването по-голямо.

" Разбира се, че можем да свирим различен вид музика - имаме доста балади. Мога да седнал съм на стол ", споделя още вокалистът на Stones.

Вместо това тримата мъже се грижат за себе си, с цел да са във форма най-малко на турне. Ако в средата на 70-те, както споделя Ричардс в записките си, са намирали креативна енергия в кокаина, през днешния ден не хедонизмът, а здравето е на челен проект.

Джагър тренира по шест седмици преди да са почнали даже подготовките за турне. Танцува и прави извършения във фитнес всеки ден от седмицата.

" Не ми е изключително прелестно, само че би трябвало да се свърши ", споделя вокалистът, който през днешния ден по време на турнета обикаля с персонален кардиолог поради интервенция на сърцето от 2019 година

Ууд, който два пъти се е борил с рака, от своя страна обича свежи сокове и след борбите си с Коронавирус през последните години се пробва да се движи и да поддържа ставите си посредством разтягания.

" Може и да пийна едно тежко пиво, само че по-често не го върша ", споделя китаристът Кийт Ричардс за това по какъв начин се е трансформирал ритуалът му преди концерт. По думите му човек надраства всичко, а самият той е прекарал целия си живот, отказвайки се от разнообразни неща.
 The Rolling Stones на концерт в Лас Вегас през ноември 2021 година Снимка: Getty ImagesThe Rolling Stones на концерт в Лас Вегас през ноември 2021 година
Очевидно през последните години се е отказал и от дрязгите си с Джагър. Двамата нееднократно са имали разпри посред си, само че през днешния ден налице като че ли е естетика в връзките им.

" Станахме по-зрели. Не се майтапя. Истина е и лиши дълго време. Ние сме в доста неузрял бизнес. Нямам илюзии за това. Но то не значи, че би трябвало да си неузрял ", споделя Джагър.

" Удивен съм какъв брой добре се разбираме. Мик и аз към момента държим крепко юздите. Все още обаче не знаем какво вършат тези юзди ", включва се Ричардс.

И към края на 70-те си години Stones са си Stones. А следващата година явно ще зарадват почитателите си и с нов албум.

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg