Всяко първенство, всеки турнир, всяка надпревара има край. А когато

...
Всяко първенство, всеки турнир, всяка надпревара има край. А когато
Коментари Харесай

Ливърпул и Реал Мадрид посягат към голямата награда


Всяко състезание, всеки шампионат, всяка конкуренция има край. А когато става дума за най-престижния, най-скъпия, най-атрактивния европейски футболен шампионат Шампионска лига, нещата отиват в друго измерение!

Днес (28 май) един против различен на "Стад дьо франс " в Париж застават "Ливърпул " и "Реал " Мадрид, с цел да дефинират огромния първенец на Стария континент. По традиция срещата ще може да гледате директно по bTV Action, като студиото ни с извънредни посетители, доста забавни материали и директна връзка с основните настоящи лица във френската столица стартира тъкмо в 20:30 ч.!

Два гранда един против различен! Два отбора с история, с едни от най-емоционалните и атрактивни почитатели, с опит в огромни мачове, с многомилионни звезди на терена и потвърдени треньори на аварийните скамейки излизат ще мерят сили за трофея!

"Ливърпул " мечтае за Купата с огромните уши! Тимът изпусна шампионската купа в Англия, само че още от началото на европейската си акция потвърди ролята си на любимец. Мърсисайдци реализираха 6 победи в груповата фаза, а по-късно отстраниха "Интер ", "Бенфика " и "Виляреал ", с цел да си обезпечат десети край и да излязат уверени в борбата за седма купа в Шампионската лига.

Снимка: uefa.com

Със сигурност заслугата е на индивида с шапка и очила - Юрген Клоп. Мениджърът на отбора като че ли откри вярната композиция, с цел да може "Ливърпул " да играе на финали. Под негово управление тимът завоюва купата през 2019 и я загуби през 2018 година

Снимка: uefa.com

От другата страна на терена в Париж ще застане "Реал ". Испанският отбор в бяло сигурно се усеща както вкъщи си на финали! Мадридчани имат 13 трофеи в Шампионската лига и единствено 3 изгубени финала.

Снимка: uefa.com

А този път на скамейката е Карло Анчелоти. Ако в миналото, някъде се сътвори университет особено за футбол, то италианецът би трябвало да бъде негов ректор! Той е единственият треньор, печелил купите в петте най-силни шампионати в Европа (За последно победи с "Реал " в Испания преди месец). В Шампионската лига Татко Карло има 3 триумфа (два пъти с "Милан " и един път с "Реал "). Ако през днешния ден завоюва, ще оглави тази ранглиста, оставяйки зад себе си Зинедин Зидан и Боб Пейсли, които също имат по 3 трофея в кариерите си.

Снимка: uefa.com

"Реал " не беше чак толкоз безапелационен в представянето си през сезона, само че потвърди, че носи гени на феникс! В групите "белите " претърпяха шокираща загуба от молдовския "Шериф ", на осминафинал съумяха да извърнат звездния отбор на "Пари Сен Жермен ", последва трагично премахване на "Челси ", с цел да се стигне до "екзекуцията " на различен от любимците - "Манчестър Сити ".

"Ливърпул " и "Реал " Мадрид са се срещали два пъти на край в Шампионска лига и резултатът до тук е 1:1. През 2018 година победиха "белите ", а през 1981 година - англичаните.

В Париж атмосферата сигурно ще е каквато подхожда на подобен мач. Местните управляващи чакат 90 000 посетители от Англия и Испания да дойдат за мача. Билети имат малко под 20 000 от тях. Мерките за сигурност са затегнати, почитател зоните са приготвени (въпреки стачката в метрото).

Кой от почитателите ще побеждават? Ще успее ли още веднъж Бензема да направи магията за "Реал "? Или Салах ще бъде безапелационен за "Ливърпул "?
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР