Всяко лято в продължение на десетилетия, Елизабет Втора обича да

Всяко лято в продължение на десетилетия, Елизабет Втора обича да ...

След смъртта на принц Филип – Елизабет II за първи път в Балморал


Всяко лято в продължение на десетилетия, Елизабет Втора обича да прекарва далеч от градския шум, отивайки в своето имение Балморал. Разположено в Шотландия, обградено от планината, то е едно от любимите ѝ места за почивка, но тази година тя ще е по-различна, защото за първи път с нея няма да е съпругът ѝ принц Филип.
Традиционният сезонен отпуск на кралицата започна още на 24 юли, когато тя се отправи към резиденция Хайлендс, част от известното място. Там тя се очаква да остане поне до началото на октомври, като само непредвидени обстоятелства, свързани с коронавируса, могат да я върнат обратно на работа по-рано.
За да бъде максимално спокойна и защитена, бабата на принцоветеи ще общува по-рядко с персонала, който е бил под превантивна карантина, за да се сведе до минимум рискът от заразяването ѝ.
Елизабет Втора
БГНЕС
Покойният херцог на Единбург обожавал летата, които прекарвал със семейството си в Балморал. Там той се грижел за озеленяването и управлението на имението наред със своите служители, които му се възхищавали за хъса. с който работи.

По данни на качени на неговия официален уебсайт, принц Филип дори създал зеленчукова градина, павирана алея, обградена от разнообразие от цветя, малко езерце, както и плантация от дъбови дървета, които ще останат за следващите поколения.
Макар кралицата да пристига сама, по време на престоя ѝ, тя няма да скучае. Очаква се много от нейните роднини да я навестят, но при стриктни мерки на социално дистанциране, като срещите им ще се провеждат на открито. Освен самия замък, са подготвени пристройките към него, за да могат те да бъдат настанени далече от нея.
принц Чарлз
БГНЕС
В едно от своите интервюта принцеса Юджийн споделя, че е имала прекрасни лета при баба си и дядо си в Балморал, където ходи с удоволствие, защото има много място за разходки и тичане за едно дете. Освен това въздухът е чист.
Според британски медии, със сигурност ще се присъединят към Елизабет Втора в Шотландия. Те обикновено спят в имението Бирхал, където живяла майката на кралицата. Двамата изкараха там и своята карантина.
Елизабет Втора
БГНЕС
Балморал е дом на кралското семейство, откакто кралица Виктория и принц Алберт го купуват през 1852 г. На мястото на стара сграда те построяват нова, която бива завършена през 1856 г. Самото имение е разположено на площ от 20 000 хектара, като замъкът разполага с 52 спални, в които да отсядат гостите. А в гората към него кралицата може да отиде на езда, без да се притеснява от папараците.

Източник: tialoto.bg