Всяко домакинство в Обединеното кралство ще бъде компенсирано с 400

...
Всяко домакинство в Обединеното кралство ще бъде компенсирано с 400
Коментари Харесай

Лондон: Извънреден данък за енергийните компании, 400 паунда компенсации за домакинствата

Всяко домакинство в Обединеното кралство ще бъде обезщетено с 400 паунда за  енергийните сметки през октомври в границите на утвърден финансов пакет от държавното управление в размер на 15 милиарда паунда за справяне с растящите цени.

Министърът на финансите Риши Сунак разгласи в Народното събрание новия пакет от ограничения, който планува също еднократна помощ от 650 паунда за най-бедните семейства като помощ за справяне с повишаването на живота.

Действията на държавното управление идват след предизвестията, че милиони могат да изпитат усложнения да заплащат сметките си за ток и газ при предстоящото ново повишаване през октомври, изключително пенсионерите и инвалидите.

Голяма част от сумата от финансовия пакет ще бъде обезпечена от налагането на ексклузивен налог от 25% върху облагите на енергийните компании , които внезапно скочиха през последните месеци. Това е завой в политиката на държавното управление, което не бе според с спомагателното облагането на енергийните компании и де факто е предложение на лейбъристите в съпротива.

Директорът на Института за фискални изследвания Пол Джонсън даде висока оценка на Риши Сунак за решението " да вземе от най-богатите и да даде на по-бедните ", само че добави, че той подвига налозите като цяло до исторически високи равнища за огромна част от страната, па въпреки и да се аргументира, че това е най-правилното нещо в този миг.

Сунак упрекна войната в Украйна, последните локдауни в Китай и постпандемичното възобновяване за покачването на цените.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР