Всяко българско семейство днес се подготвя с нечетен брой постни

...
Всяко българско семейство днес се подготвя с нечетен брой постни
Коментари Харесай

Пандемията раздели семейства и спря вековни обичаи

Всяко българско семейство през днешния ден се приготвя с нечетен брой постни ястия. Мнозина ще спазят рекомендацията на здравните управляващи и ще посрещнат Рождество в по-тесен кръг.

За първи път от незапомнени времена в село Лесичово празниците няма да са това, което са били. Селото е по-празно - не са се върнали доста от гурбетчиите от чужбина, нито хората, преместили се в огромните градове. Няма да ги има и песните и танците на коледарите, нито концертите в читалището, предава NOVA.

Макар и в по-намален състав от нормално обаче, семейство Костадинови към този момент е на трапезата до камината, тъй като обичайна вечеря за Бъдни вечер е едно от нещата, които COVID-19 не може да промени.

Пандемията трансформира броя на приборите на масата. Макар да живеят на няколко метра разстояние брат и сестра няма да са дружно довечера. И всеки ще остане в неговата къща. „ Няма година, в която да не сме се събирали с тях, само че в този момент няма да дойдат. В името на здравето би трябвало да се пазим ", споделя Величка Костадинова

Заради страха празничния дух от предходни години го няма, споделя Величка.

Макар и не очи в очи, а през екрана на телефона синът на Величка още веднъж намира метод празникът да е споделен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР