Всякакви конспиративни теории се разпространяват, но депутатът и лидер на

...
Всякакви конспиративни теории се разпространяват, но депутатът и лидер на
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Комисията по хазарта е купена

Всякакви тайни теории се популяризират, само че депутатът и водач на НФСБ ги приема с отвращение, като съгласно него не може да се приказват нелепости. Как ме виждате като механизъм в тази зъбчатка, попита Симеонов в студиото на Нова телевизия и изясни, че за внасянето на предлагането си в този момент за монопол на страната върху хазарта е чакал близо години и половина своя " звезден миг ".

Симеонов изясни, че като водач на една неголяма партия, която макар че взе участие в ръководството, не може да прокарва законопрооекти без поддръжката на сътрудниците. Именно това е станало очевидно първия път, когато е предложил промени в Закона за
хазарта през 2018 година. Според Симеонов и самият законопроект е отсрочен съзнателно с настояването за нотификация от Европейски Съюз.

Сега той предлага нещо по-широкообхватно и отговорно. Освен това през времето на изчакване е събрал задоволително спомагателни данни.

Едно незаконно безучастие би трябвало да бъде оповестено и да се подхващат дейности, отсече Симеонов и изясни, че " просто си е стоял и си е чакал комфортния миг ". От наблюденията си е открил, че: " Комисията по
хазарта е била купена. "

Валери Симеонов даде образец с няколко съществени нарушавания и на сегадействащия закон -
казина наоколо под 300 м от учебни заведения, а те са строени преднамерено наоколо до млади хора; с дистрибуторската мрежа се заобикаля задължението да не се продават на лица под 18 години; не се управлява печатането на талони, като това се прави в Индия и нямат отбраните на скъпи бумаги, а в самите игри имат обвързване спечелилите да бъдат показвани по малкия екран.

По думите на Симеонов изрично има груби нарушавания на закона за хазартапоне за лишаване на лиценз. За това дали има възможност господин Божков да осъди страната, водачът на НФСБ съобщи, че всеки има право да си търси правата по правосъден път.

" Територията на
хазарта е била непокътната за огромните динозаври. Нещо като Джурасик парк ", отсече Валери Симеонов и добави, че когато някой отвори похлупак, може да се окаже, че вътре в гърнето има отровна примес.

Валери Симеонов отговори и на въпрос за синхронизацията сред неговото предложение и предлагането, оповестено на страницата на Министерство на финансите за основаване на Агенция по
хазарта, като сред двете оферти има несъгласие, защото планът на МФ планува прелицензиране на фирмите, занимаващи се с хазарт, а концепцията на водача на НФСБ е за налагане на монопол от страна на страната. Валери Симеонов съобщи, че е схванал за текстовете на МФ през вчерашния ден следобяд, като върху това предложение е работено три седмици от момента, в който е станало ясно, че има нарушавания в тази област. Затова и няма синхрон, само че предлагането на МФ занапред ще се разисква. Въпросите за какво въпреки всичко е оповестено на страницата на министерството Валери Симеонов отпрати към ведомството на Горанов.

Валери Симеонов отсече, че в България би трябвало да се ограничи " болестта "
хазарт, която е плъзнала като зараза. Той уточни, че хазартът е и в границите на регулацията на Световната здравна организация. Ако обаче се забрани изцяло, това ще отвори вратата за сивия бранш.

" Държавата би трябвало да упражни своето право на монопол върху
хазарта ", бе безапелационен Симеонов. /news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР