Всяка вечер въз основа на метеорологичната прогноза специалисти планират кога

...
Всяка вечер въз основа на метеорологичната прогноза специалисти планират кога
Коментари Харесай

Климатиците в транспорта трябва да работят при температури над 25 градуса

Всяка вечер въз основа на метеорологичната прогноза експерти възнамеряват по кое време да работят климатиците в столичния градски превоз. При температури над 25 градуса инсталацията би трябвало да бъде включена. Издадена е и специфична заповед на столичния кмет.

Накои от апаратите могат да се настроят зу други е належащо ръчно включване. Това изясни пред БНР Лъчезар Пеков - шеф отдел “Координация, организация, надзор и сигурност на публичния транспорт”от Център за градска подвижност.

Маршрутите на градския превоз в София са изменени поради митингите

Климатиците в публичния превоза работят на правилото на засмукване на външен въздух, изстудяване и вкарване в салона за пасажери. Лъчезар Пеков напомни, че през последните години са сменени множеството транспортни средства – рейсове, тролеи и трамваи. За дребното останали по-стари се предлага отваряне на прозорците, с цел да има циркулация.

Контролът се реализира денем от съответните органи на ЦГМ, като се гледа освен за включването на климатиците, само че и за осъществяването на стерилизация – два пъти дневно. Спазват се рекомендациите на здравния министър, на здравните инспекции. Само през юли са осъществени 2200 инспекции, добави Пеков.

Сигнали жителите могат да подават на тел. 0700 13 233, както и на фейсбук страницата на ЦГМ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР