Всяка сутрин няколко самолета Боинг 737“ с необичаен външен вид

...
Всяка сутрин няколко самолета Боинг 737“ с необичаен външен вид
Коментари Харесай

Джанет-джетовете - секретните авиолинии на Зона 51

Всяка заран няколко самолета „ Боинг 737 “ с необикновен външен тип изхвърчат от интернационалното летище „ Маккарън “ в Лас Вегас

Едва ли има човек, който да не е чувал най-малко един път за именитата Зона 51, намираща се в американския щат Невада. От дълги години се водят яростни разногласия какво тъкмо съставлява военната база. Дали в нея се тестват свръхсекретни оръжия? Или там са скрити останките от извънземен галактически транспортен съд и неговия екипаж, аварирали в региона на Розуел през 1947 година? Едва ли в миналото ще получим безапелационни отговори на тези въпроси. " Зона 51 " е един от най-стриктно охраняваните обекти в света, а даже превозът на хората, работещи в базата, е обгърнат в тайнственост, предава vesti.bg.

Всяка заран няколко самолета „ Боинг 737 “ с необикновен външен тип изхвърчат от интернационалното летище „ Маккарън “ в Лас Вегас, написа изданието „ Бизнес инсайдър “. Те са чисто бели и нямат съвсем никакви отличителни знаци, с изключение на регистрационен номер и една единствена алена линия по продължение на фюзелажа. Известни са с името „ Джанет-джетове “, а задачата им е да транспортират хората, работещи в " Зона 51 ".

Всъщност, „ Джанет “ не е името нито на самолетите, нито на самолетната компания, която ги има. Те са благосъстоятелност на военновъздушните сили на Съединени американски щати. Това е прякор, с който машините са наричани, до момента в който летят в гражданско въздушно пространство. Предполага се, че „ Джанет “ е редуциране от Joint Air Network for Employee Transportation („ Обща въздушна мрежа за превозване на чиновници “) или Just Another Non-Existent Terminal („ Просто още един фиктивен терминал “). Щом самолетите навлязат в специфичното и строго охранявано въздушно пространство в региона на " Зона 51 ", водачите незабавно сменят честотата, на която споделят с наземните контролни органи и минават в така наречен режим „ тайно “.

За „ Джанет-джетовете “ не се знае съвсем нищо. Миналата година американските управляващи разгласиха публикация за работа за член на екипажа на един от тези самолети, отбелязва „ Дейли мейл “. Изискванията бяха, меко казано, прецизни. От претендента за позицията се изискваше да бъде невъзмутим и да може да реагира съответно при възникването на необикновени обстановки и произшествия като турбуленция, похищение от терористи или бомбена опасност. Имаше и още едно значимо условие: претендентът да има издадено особено позволение за достъп до секретна информация.

През 2017 година „ Джанет-джетовете “ се оказаха в центъра на публичното внимание по един извънредно противен мотив. Оказа се, че при всеобщата пукотевица в Лас Вегас, при която бяха убити близо 60 души, е имало действителна заплаха някои от машините да бъдат взривени. Извършителят на ужасяващото закононарушение – 64-годишният Стивън Падок, е стрелял освен по хората, събрали се на концерт, само че и по резервоари с гориво, намиращи се в непосредствена непосредственост до самолетите, разкри в своя обява вестник „ Ню Йорк Поуст “. Експлозия по този начин и не избухна, само че специалисти предизвестиха, че случаят е посочил нуждата от усилването на ограниченията за сигурност. Привърженици на тайните теории на собствен ред считат, че в това няма нищо инцидентно. Те означават, че Падок е някогашен чиновник на компания, обвързвана с „ Локхийд Мартин “, имал е позволение за водач и даже е имал два дребни самолета. Според тях, всеобщият палач е знаел чудесно, че стреля по „ Джанет-джетовете “ и по този метод е желал да нанесе тежък удар на американските военновъздушни сили. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР