Всяка съдебна система, основана на върховенството на закона се нуждае

...
Всяка съдебна система, основана на върховенството на закона се нуждае
Коментари Харесай

Прокуратурата: Днес българският народ ще разбере как обвиняеми си партнират с честни политици и свободни журналисти

" Всяка правосъдна система, учредена на върховенството на закона се нуждае от мощни самостоятелни и безпристрастни прокурори, подготвени да проверяват лица, без значение от тяхното състояние или въздействие в обществото. В едно демократично общество, както съдилищата, по този начин и проверяващите управляващи би трябвало да останат свободни от политически напън. Днес прокуратурата е подложена на невиждан, освен политически напън. Това съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева на ексклузивен брифинг в Съдебната палата и анонсира идни разкрития в поддръжка на изказването. 

" В този миг наблюдаващите прокурори от спецпрокуратурата издават позволение, което ще разреши в идващите часове на българската общестевност да станат притежание доказателства за опити на обвинени лица за проведена престъпност. Определям ги като невиждани опити за отбягване на наказателна отговорност “, сподели Милева.

„ Наясно бяхме още преди месеци с офанзивите, на които ще бъде подложена прокуратурата, магистратите и даже техните фамилии. Както сподели основният прокурор тогава – знаехме против кого се изправяме “, уточни тя.

„ Ще бъде оповестено известие на спецпрокуратурата за формирано следствие от глава 1 от Наказателен кодекс. Налице са доказателства по какъв начин, употребявайки справедливите претенции на протестиращите, обвинени употребяват митингите, за попречат на работата на прокуратурата и да предотвратят изправянето им пред българския съд “, сподели още тя.

„ Днес българският народ ще разбере как Василев и Божков си партнират с „ почтени ” политици и „ свободни ” публицисти ", уточни Милева. 

„ Няма да се откажем и да оставим да бъдем сплашени - ще свършим своята работа като проверяваме настоящи ръководещи, администрацията на президента, както и членове на Министерския съвет “, безапелационна бе Сийка Милева.

По-рано през днешния ден основният прокурор Гешев написа в Туитър: " Наистина за нас никой не е над закона. Днес ще го потвърдим за следващ път. "

Очаквайте детайлности!

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР