Всяка година влиятелни лидери от цял ​​свят се събират в

...
Всяка година влиятелни лидери от цял ​​свят се събират в
Коментари Харесай

10 вдъхновяващи житейски съвета от лидерите в Давос

Всяка година авторитетни водачи от цялостен ​​свят се събират в швейцарския зимен курорт Давос, с цел да показват своите мисли за настоящото положение на международните каузи. Но това не е единствената тематика, която се дискутира.

Световният стопански конгрес дава опция на водещите фигури да предадат някои от уроците, които са научили през живота и през цялата си кариера.

CNBC събира някои от най-интересните препоръки и мнения от предходните срещи в Давос, които звучат все по този начин настоящо и вдъхновяващо.

Осъществяване на смяна

" Често мислим, че би трябвало да станеш министър-председател или президент или основен изпълнителен шеф, с цел да бъдеш основател на смяната - не, това не е нужно. Можеш да осъществиш смяна във всеки миг и на всяка възраст, в които пожелаеш. Промяната е допустима. Не се ограничавайте, не се спирайте, единствено тъй като сте млади ", споделя Малала Юсафзай, лауреат на Нобеловата премия за мир.

Силата на разнообразието

" Разнообразието не е единствено здрава, обществена политика. Разнообразието е мотор на изобретяването - то генерира творчество, което обогатява света ", споделя министър председателят на Канада Джъстин Трюдо.

" Можем да възприемем разнообразието и новите хрумвания, които произтичат от него, като в същото време насърчаваме споделена еднаквост и споделени полезности в безвредни и постоянни общности, които работят ", изяснява Трюдо.

Не правете една и съща неточност 2 пъти

" Правим доста неточности по пътя ни, само че това е обикновено. Добре е да вършиме неточности, стига да се поучите от тях. Моят татко обича да споделя: " Добре е да правиш неточности, само че в никакъв случай да не правиш същата неточност два пъти. ", споделя пред CNBC Стефани МакМеън, основен бранд управител на Световната федерация по кеч.

Продължавайте да откривате

" Пътувайте по света, откривайте света, тъй като в този предстоящ свят ще ни трябват разнообразни хора с разнообразни езици и познания. Най-добрият метод да научите език е да живеете в друга страна, само че и да се научи всичко за други култури. В този световен свят ще бъде все по-важно да имаме такава сензитивност към други култури.

Бъдете подготвени да учите през целия си живот, тъй като това е ситуацията. Сега знанието е налично на всички места, на всяко (място), когато и да е, само че и на всяка възраст ", споделя основният изпълнителен шеф на Adecco Ален Дехейз.

Поемете самодейността

" Мисля, че в случай че мълчиш, когато гледаш безчовечие, тогава правиш по-голяма неправда против това безчовечие ", споделя пакистанската режисьорка, отличена с награди " Оскар " и " Еми ", Шармийн Обаид-Чиной.

Личностно развиване

" Провалът и краткотрайните неуспехи по някакъв метод са подарък за всички нас, тъй като в случай че ги нямаше, щяхме останем каквито сме до края на живота си. Нямаше да се усъвършенстваме. Нямаше да се стремим да станем по-добри, с цел да избегнем това страдалчество в бъдеще ", споделя международният първенец във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг.

" Трябва да се разбере, че сложните моменти, загубите, неуспехите, грешките не постоянно са нещо неприятно. Всъщност те могат да ви раздвижат, да ви оказват помощ да се развиете личностно и да станете още по-добри ", изяснява Розберг.

Показвайте съпричастност като водач

" Водете със съпричастност: това е качество, което подценяваме като общество, само че постоянно едно от най-големите провокации във връзка с рецесия или спор е, че рядко разбираме съществуването или прекарванията от позиция на другия. Често пъти сме толкоз заети, че не отделяме време да се отдръпнем и да забележим по какъв начин (действията ни) въздействат на тези, които имат по-малко привилегии или власт, в сравнение с ние. Така че ще помоля международните водачи да водят със съпричастност ", споделя писателката Шинейд Бърк.

Съдействайте си в името на по-доброто

" Ако се съберем дружно, натрупвайки нашето групово познание, сила, сърца, души, активи. Обединяването на силите с елементарните герои на тази планета, с единствената цел да се сътвори светлина и мир - във всеки ъгъл на света. Вярвам, че е допустимо. Знам, че е допустимо ", приканва артистът и специфичен делегат на ЮНЕСКО за мир и сдобряване Форест Уитакър.

Поставете граници

" Уверете се, че в никакъв случай не зареждате телефона до леглото си. Трябва да има ясна граница сред дневния и нощния ви живот - когато се изключвате от света и същински и надълбоко се презареждате. Това изисква дисциплинираност, тъй като дано си го кажем, всички сме пристрастени към нашите устройства, всички сме пристрастени към това да бъдем " постоянно свързани ", споделя медийния магнат Ариана Хъфингтън.

Определяне на водачеството

" Има четири съставки за същинско водачество: мозък, душа, сърце и здрави нерви ", споделя Клаус Шваб, изпълнителен ръководител на Световния стопански конгрес.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР