Всяка година в навечерието на най-светлите празници – Коледните, Дружество

...
Всяка година в навечерието на най-светлите празници – Коледните, Дружество
Коментари Харесай

Годишните награди на художниците – на Никулден


Всяка година в навечерието на най-светлите празници – Коледните, Дружество на пловдивските художници показва своята най-голяма галерия, с която по самобитен метод изпраща остарялата година, прави равносметка на постигнатото през актуалната и отбелязва триумфите на свои изявени членове, които са показали блестящо наличие в културния живот на сдружението през годината.

Тази година, навръх светлия празник Никулден – 6 декември, от 18:00ч. в Зала „ 2019 “ към Градската художествена изложба, Дружество на пловдивските художници ще показа обичайна си Годишна галерия пред другари, сътрудници и ценители на изкуството.

Председателят на сдружението Снежана Фурнаджиева кани пловдивчани да съпреживеят дружно с създателите „ една магическа вечер, в която ще осъществим още веднъж креативното пространство на ул. „ Гладстон “ 32 с цветове, форми и послания – ярък свършек на отиващата си 2022г. и в която ще си пожелаем да сме здрави и въодушевени за още нови триумфи и творчество, което да допира сърцата и душите на хората. “

Ще бъдат връчени Годишните награди, които се дефинират от 5-членно жури в категориите:  живопис, графика, статуя, N форми, млад създател. Ще бъде връчена и Наградата на кмета – традиция, зародила през последните 7 години.

Годишната галерия на Дружество на пловдивските художници се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2022г.  Тя ще продължи до 31 декември, а входът за публиката е свободен.

Дружеството на пловдивските художници, учредено през 1990 година, е съдружие с идеална и нестопанска цел. Една от главните му задания е да разпространява творчеството на своите членове. Дружеството е правоприемник на Групата на пловдивските художници – СБХ и понастоящем сплотява над 400 създатели на районен принцип.

Членовете на Дружеството работят в региона на другите образни изкуства: живопис, графика, статуя, приложни изкуства, различни форми, кураторски планове. Дружеството на пловдивските художници е най-голямото креативно съдружие в Пловдив и най-голямото извънстолично креативно съдружие на художници.

Дружеството реализира редица прояви, като главно място заемат изложбите: общи, групови, гостуващи и независими. Дружеството реализира контакти както с сходни структури в страната, по този начин и с такива отвън страната.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР