Всяка година тютюнопушенето убива по 8 милиона души от цял

...
Всяка година тютюнопушенето убива по 8 милиона души от цял
Коментари Харесай

Наградиха ученици от конкурса Посланици на здравето

Всяка година тютюнопушенето убива по 8 милиона души от целия свят, демонстрират данни на Световната здравна организация. В помощ на здравословния метод на живот за поредна година страната провежда народен училищен конкурс " Посланици на здравето ". В него се включиха възпитаници от цялата страна, а министърът на опазването на здравето награди 46 от всички планове.

Цигарите убиват по един човек на всеки четири секунди. Световната здравна организация е изписала хиляди страници с рекомендации по тази тематика, само че числата не стават по-добри. Затова страната се обърна към учениците, като ги предложения да основат разнообразни планове, с които да се трансфорат в посланици на здравето.
Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Вие в действителност сте нашите герои - толкова доста - 1989 посланици на здравето, 46 разработки.
Едно от наградените учебни заведения е Езиковата гимназия в Кърджали.
Христо Момчев, ЕГ " Христо Ботев ", гр. Кърджали: Нашето учебно заведение се трансформира в дом на здравето.
Учениците споделят " Стоп! " на всичко, което би нараснало неприятната статистика - цигари, нездравословни храни и застоял метод на живот. Създали са ъгъл, в който описват другите възможности на по този начин наречените " неприятни " питиета.
Христо Момчев, ЕГ " Христо Ботев ", гр. Кърджали: Помогнаха ни нашите баби, дядовци, лели.
Затова през днешния ден си потеглят от награждаването с две купи. Но не това е най-важното им достижение.
Христо Момчев, ЕГ " Христо Ботев ", гр. Кърджали: За мен е по-важно, че по-големия % от дейните и от трезвомислещите младежи надвива над другите.
А на " другите " Световната здравна организация припомня, че всеки дава отговор самичък за своята статистика и в никакъв случай не е късно да каже " Стоп ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР